Blagdanska gourmet čarolija u briigu

Započela je još jedna adventska pustolovina, a istinskom blagdanskom ugođaju i programu pridružio se i novootvoreni briig boutique hotel u Splitu. Smješten na samim Bačvicama, ovaj dizajnerski hotel u blagdansko je doba uplovio u novom zimskom ruhu, okupan čudesnom projekcijom snježnih pahulja te čarobnom atmosferom Božića. Već na samom ulasku prvu notu i ideju Božića, u predvorju hotela, daje najposebniji kissing spot u Hrvatskoj – glamurozna imela, nastala prema inspiraciji Saše Šekoranje. Najmirisniji i najprivlačniji kutak je zasigurno restoran Median gdje se sprema posebna čarolija okusa, predstavljena kroz četiri blagdanska menija koja će se moći isprobati tijekom popodnevnih i večernjih sati.

Restoran Median mjesto je vrhunskog doživljaja za nepce i ugodne atmosfere u maštovitom blagdanskom interijeru te je pravi recept za nezaboravna druženja i zabavu uz najmilije. Uz izvrsnu a la carte ponudu restorana, koja predstavlja tradicionalne okuse s modernim zaokretom, chef Jerko Roso je, samo za vrijeme adventa, pripremio prigodne riblje i mesne menije u tri slijeda. Crveno-narančasta juha od batata sa zelenom pjenicom, salata od cikle i raštike s brusnicama i orasima, bruskete s kozjim sirom, medom i cimetom, ukusni božićni puding te imotska torta, samo su neka od jela koja će se naći na blagdanskom meniju. Za potpuni adventski gourmet doživljaj tu je i neizostavno kuhano vino te posebno kreirani božićni kokteli u kojima gosti mogu uživati u baru hotela, dnevnoj sobi uz zvuke pucketanja vatrice iz kamina ili na prostranoj terasi s pogledom na Bačvice i more.

Ovaj zanimljivi gourmet koncept započeo je u nedjelju, 1. prosinca u 19 sati, uz magičnu projekciju padanja pahulja snijega po prepoznatljivoj bijeloj fasadi hotela te paljenje prve adventske svijeće, nakon čega je uslijedio nastup Ane Opačak kao posebna poslastica svima onima koji su odlučili ovogodišnju splitsku adventsku pustolovinu započeti u briigu. Priča se nastavlja svake naredne subote u mjesecu, kada će chef restorana predstaviti novu priču okusa i mirisa koja će se moći isprobati tijekom cijelog tjedna, i to za vrijeme ručka i večere. Predstavljanje blagdanskih menija subotom, također će zaokružiti nastupi vrsnih glazbenika s prigodnim božićnim repertoarom.

xoxo