Restoran Kanova predstavlja novi jelovnik

Šefovi kuhinje prestižnog hotela Kempinski u blizini Umaga uspješno su otvorili novu sezonu kulinarskih iznenađenja atraktivnim jelovnicima, predstavljajući tako vrhunac istarske gastronomije i najavljujući otvaranje restorana Kanova.

 Okusi i mirisi plave i zelene Istre već tradicionalno dominiraju jelovnicima restorana Kanova i Dijana, a šef kuhinje Daniel Pause i glavni kuhar Zoran Čobanov njeguju istinski gastronomski hedonizam i kreativnu estetsku prezentaciju svakog jela. I dok je Daniel Pause iskustvo stekao u kuhinjama poznatih europskih hotela grupacije Kempinski, životopis Zorana Čobanova bilježi više od dvadeset godina karijere i rad u nekolicini talijanskih restorana s Michelinovim zvjezdicama. Ušavši u obitelj Kempinski, Zoran svake godine posjeti odabrani restoran unutar grupacije, razmjenjujući tako dragocjeno iskustvo s kolegama i primjenjujući najnovije kulinarske trendove na svom jelovniku. Tako je ove godine u bečkom hotelu Palais Hansen Kempinski posjetio poznati restoran Edvard, koji je na čelu sa šefom kuhinje Antonom Pozegom nedavno obnovio svoj status restorana sa 1 Michelinovom zvjezdicom u vodiču „MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2016“.

Mouthwatering-Desserts-in-Kempinski-Hotel-Adriatic-Restaurants web

„Ovo je bilo izvrsno iskustvo. Kanovin jelovnik oslanja se na sezonski karakter namirnica, korištenih u tradicionalnoj lokalnoj kuhinji. Kreativnim pristupom prema oblicima, boji i teksturi namirnica i inovativnim tehnikama kuhanja oblikujemo vlastitu suvremenu interpretaciju istarsko-mediteranske fuzije. U konačnici, ideja je vizualno iznenaditi gosta i oduševiti njegovo istančano nepce slojevitošću okusa i aroma. Anton Pozeg se sa svojim timom također oslanja na kreativnost i inovaciju, stoga imamo mnogo zajedničkih tema. Obojica smo znatiželjni i uvijek u potrazi za kulinarskim novitetima, stoga je ideja o balansiranju okusa i mediteranskom aspektu naših jelovnika bilo napretek. Ovo je također bila prilika da bečkoj publici predstavim neka jela s našeg jelovnika, uključujući i „Istarsku novu fritaju“, “ ističe Zoran.

Chef-Zoran-Cobanov's-Signature-Dish-Restaurant-Kanova-Kempinski-Croatia web

Koncept restorana Kanova izgrađen je na interpretaciji lokalne istarske kuhinje, koja  unutar mediteranskog konteksta koristi jadransku ribu i plodove mora, te meso istarskog boškarina, domaću tjesteninu i povrće. Omiljeni sastojci Zoranove kuhinje su istarsko maslinovo ulje i fior di sale te začini iz vlastitog hotelskog vrta. Naročito su popularni njegovo autorsko jelo “Istarska nova fritaja” i degustacijski jelovnici, poznati pod nazivom „Chef’s menu“. Ponuda restorana upotpunjena je kolekcijom priznatih hrvatskih i međunarodnih vina, za čiju prezentaciju je zadužen voditelj restorana i sommelier Moreno Rudan.

Best-Recipes-with-Fresh-Porcini-at-Restaurant-Kanova-in-Istria-Croatia web

Restoran je smješten na posljednjem katu konferencijskog centra na privatnoj hotelskoj plaži. Suvremeni dizajn istarske konobe u unutrašnjosti je naglašen drvenim materijalima i otvorenim kaminom, dok se s terase pruža spektakularan panoramski pogled na Jadransko more i susjedne države. Restoran će biti otvoren za vrijeme večere tijekom cijelog ljeta sve do polovice rujna svaki dan od utorka do nedjelje.

 

Informacije i rezervacije:

kanova.adriatic@kempinski.com

Tel. 00 385 52 707 000

www.kempinski.com

 

Facebook: Kempinski Hotel Adriatic Istria Croatia

Twitter: IstriaKempinski

Instagram: KempinskiAdriatic