UMJETNOST SERVIRANA NA TANJURU SPLITSKOG HOTELA ORA

Savršena rapsodija okusa, boja i mirisa nikog neće ostaviti ravnodušnim

Otkako je prije nešto više od godinu dana službeno otvorio svoja vrata, splitski hotel Ora na adresi Poljička cesta 26 e postao je nezaobilazna postaja brojnim posjetiteljima ovog šarmantnog grada pod Marjanom. Zamišljen kao mjesto koje uspješno spaja rad i odmor, tzv. hollywork, Ora je hotel nove generacije, generacije mladih poslovnih ljudi koji uživaju u svom poslu i onome što rade, no uz posao traže i druge užitke.

Stoga je iznimno velik naglasak stavljen na elegantan i profinjen interijer, koji osvaja već na prvi pogled. U ugodnom i jednostavnom, a opet iznimno modernom i pročišćenom prostoru, prevladavaju geometrijski oblici, pomalo eklektičan dizajn, efektni uzorci i upadljive boje, od kojih se najviše ističe zanimljiva kombinacija žarko žute i smirujuće sive boje. Sofisticiranosti i izuzetnoj skladnosti prostora pridonosi opuštajuća rasvjeta, sofisticiran dizajn, prirodni materijali korišteni u uređenju, od kojih se posebice izdvaja visokokvalitetno drvo te izuzetna posvećenost detaljima.

Kao i kod uređenja interijera, jednaka pažnja posvećena je prilikom izrade gastronomske karte hotela, prave male rapsodije okusa, boja i mirisa. Podijeljena je na nekoliko sekcija, poput hladnog i toplog predjela, glavnog jela i deserta, u kojima će nesumnjivo svatko pronaći nešto za sebe. Za početak će tako odličan izbor biti primjerice bogata plata, koja predstavlja esenciju Dalmacije na tanjuru: selekcija vrhunskog drniškog pršuta, domaće kobasice i dalmatinskog sira, dodatno začinjena kaparima, maslinama i ukiseljenim ljubičastim lukom. Od toplih predjela izdvaja se predivna, aromatična i kremasta juha od korijena celera s dodatkom repova jadranskih kozica te peršinom obogaćenog maslinovog ulja. Za sve gurmane nezaobilazno jelo bit će ravioli punjeni ricottom, bademima i špinatom, položeni na umak od kadulje, maslaca i Gran Padanom, hrskavi filet lubina na kremi od karamelizirane cvjetače te rib eye tagliata, specijalni, 21 dan odležani rib eye odrezak na posteljici od rukole, krastavaca i zapečenih cherry rajčica, s posebnim umakom od meda, anisa i domaćeg pikantnog senfa. Ljubitelje nešto egzotičnijih okusa oduševit će odlične kuglice od slanutka (falafel) na rižotu od cikle i korjenastog povrća, kao i grilane polpete od jadranskih kozica na kremi od mrkve s njokima od ricotte. Nezaobilazna hotelska hrana svakako su burgeri te club sendviči, koji su u Ori dovedeni skoro do savršenstva. Desert poput zamamnog čokoladnog lava cake-a ili finog crumble-a od jabuke i badema biti će idealan šlag na kraju, dok će čaša finog vina divno zaokružiti cijelu priču.

Posebna ljubavno – gastronomska priča posjetitelje hotela Ora očekuje na Valentinovo. Naime, s obzirom kako ”ljubav prolazi kroz želudac”, u hotelu Ora potrudili su se obilježiti nadolazeći Dan zaljubljenih na najljepši mogući način. Uz romantičnu večeru za dvoje, koja se poslužuje u četiri slijeda jela s pjenušcem, svojim gostima poklanjaju besplatno noćenje, kao i raskošan doručak. Detalje ovog aranžmana, kao i cijelu ponudu Hotela Ora, možete pronaći na Instagram i Facebook stranici.

PR: PR365

Foto: Ivan Ivanišević