8. LIPNJA – SVJETSKI DAN OCEANA

Još prošloga tjedna, Rio Mare i WWF najavili su na okruglom stolu zajednički, hvalevrijedan projekt “Zajedno za Oceane”. Tada su pred brojnim uvaženim gostima i predstavnicima medija raspravljali o budućnosti Oceana Luciano Pirovano, direktor održivog razvoja Bolton Food, Danijel Kanski, stručnjak za ribarstvo i voditelj morskog programa u WWF Adriji, dr.sc. Sanja Matić Skoko s Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Laboratorij za ihtiologiju i priobalni ribolov, dr.sc. Tibor Janči sa Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Laboratorij za tehnologiju mesa i ribe te dr.sc. Leon Grubišić te voditelj Laboratorija za akvakulturu s Instituta za oceanografiju i ribarstvo.

Svi oni složni su u jednom – neke korake je nužno poduzeti. Poslovanje mora biti održivo i odgovorno. Potrošači danas žele više od kvalitete, žele odgovornost. Napomenuli su i kako je zaštita morskih resursa od iznimne važnosti jer je neodrživ ribolov problem, ne samo za prirodu već i za ljude koji žive od ribarstva.

Upravo zato je tu suradnja WWF i Rio Mare. Oni čvrsto vjeruju kako je njihova odgovornost poštivati more i njegovu biološku raznolikost. Naime, Rio Mare se obavezao da će, u suradnji s WWF-om, do kraja 2024. godine cjelokupna proizvodnja potjecati iz održivih izvora ribarstva.

Povodom ove suradnje napravljen je i edukativan animirani video koji nije nikoga ostavio ravnodušnim. Vrlo jasno komunicira što će se dogoditi s našim morima ako ih nećemo čuvati i to kroz priču samog Oceana i predstavnice najmlađe generacije, generacije na kojoj svijet ostaje.

PR: Akter public