Cabaret show i kapljice sjajnih vina oduševili Stari Grad: „Treba više ovakvih događanja!“

Prisutnima su se svidjeli Cabaret à la carte i pića Dalmacijavina, posebno R'kaciteli koji su ocijenili kao idelno ljetno vino

U predivnom ambijentu ljetnog kina u Starom Gradu u četvrtak je održan vinsko-scenski spektakl iza kojeg stoje Dalmacijavino i glazbeno-plesni show Cabaret à la Carte. Ovaj tzv. „džepni mjuzikl“ privukao je mnogo Hvarana i njihovih gostiju koji su do zadnjeg mjesta popunili gledalište ljetnog kina i uživali jedno i pol satnoj izvedbi te odličnim vinima i žestokima pićima Dalmacijavina. Koncept događaja bio je prirediti užitak za sva osjetila u opuštenoj atmosferi ljetne večeri, a sudeći po komentarima posjetitelja događaj je više nego uspio. „Zaista smo uživali u vrhunskoj glazbenoj izvedbi i opustili se uz dobra vina. Treba više ovakvih događanja“, „Ovaj show je bio sjajna ideja. Otkrili smo talentiranu skupinu umjetnika i dobra vina poput R’kacitelija koji smo probali po prvi put i zaista je odlično osvježavajuće ljetno vino“, bili su neki od komentara posjetitelja.

Lokalni mediji ocijenili su ovaj događaj kao dio sjajne turističke ponude Starog Grada, a mnogi su iskazali nadu da će događaj imati reprizu i u budućnosti.

  • Željeli smo svim ljubiteljima vina osigurati večer tijekom koje će se moći opustiti i uživati u trenutku i zato smo im poklonili ovaj događaj. Reakcije su sjajne i to nas zaista veseli, posebno pohvale našim vinima. U njima će Hvarani i njihovi gosti moći uživati i tijekom Wine & Jazz festivala koji uskoro počinje na Hvaru i Braču, stoga pozivam sve ljubitelje dobrog vina i dobre glazbe da ne propuste posjetiti ovaj događaj – rekla je Andrea Previšić iz marketinga Dalmacijavina.

Cabaret show bio je, naime, uvertira u Jazz & Wine festival na kojem će Dalmacijavino sudjelovati sa svojim pićima, a koji će se od 22. do 29. srpnja održati na najboljim lokacijama na Hvaru i Braču. Ideja festivala je spojiti uživanje u odličnoj vinskoj i gastronomskoj ponudi te kvalitetnoj glazbi, uz dodatan kulturno-umjetnički sadržaj što čini Jazz & Wine jedinstvenim događajem na Jadranu. Programski dio festivala odvija se u tri hvarska grada – Stari Grad, Hvar i Jelsa te u bračkom Bolu. U osam programskih dana na festivalu će nastupiti probrana imena vrhunskih jazz glazbenika, uz brojna predavanja, izložbe, kino projekcije, prezentacije i predstavljanje i kušanja vina uz sudjelovanje najboljih vinara.

Među glazbenim imenima Jazz & Wine festivala bit će uvijek sjajni Cubismo, Jazzoleptic s odličnim vokalom Nikole Marjanovića, trio makedonskog bubnjarskog virtuoza Mihaela Paruševa uz koje će nastupiti izvrsne vokalistice Jana Fabijanić i Habiba Menaz’Dear, fantastični gyppsy jazz ansambl Gadjo Manuche te deep house/jazz duo Jana Kinčla i Reggisa Kattieja. Program se može vidjeti ovdje. Dio festivala, osim na starogradskom Trgu Petra Hektorovića, odvijat će se u ljetnom kinu gdje će biti prisutan šank Dalmacijavina na kojem će se moći kušati odlične etikete poput najnovije – R’kacitelija koji se nametnuo ka ovogodišnje hit ljetno vino, zatim Pošipa, Merlota, Sv. Cecilije…, kao i žestice te omiljeni Pipi.

Antonela Vukorepa, Vajt