Crna ovca, festival janjetine

 Pridružite nam se na  ovogodišnjoj Crnoj ovci, festivalu janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta koji kreće ovog petka, 18.svibnja 2018., već od 14 sati,u prekrasnoj Baški na otoku Krku!

Uza sav besplatni program za različite ukuse o kojem ćemo par redaka niže, sretni smo što se možemo pohvaliti bogatom i povoljnom gastronomskom ponudom, temeljenom na cijelom nizu jela od autohtone bašćanske janjetine, koje vrhunski spravljaju lokalni ugostitelji i chefovi u objektima glavnog sponzora-partnera, Valamar Riviere d.d.

Glazbena ponuda ove se godine diči imenima poput grupa Detour, Psihomodo pop, My Buddy Moose i Urban & 4, koji će od 18. do 20. svibnja protutnjati pozornicom u Baški na Krku i rasplesati posjetitelje festivala.

Iz ovogodišnjeg, besplatnog programa valja izdvojiti i vođene planinarske i biciklističke ture u kojima će sudjelovati brojni rekreativci koji će posjetiti najvažnije baščanske povijesne i kulturne lokacije, jedriličarsku regatu „Corinthia Cup – Memorijal Jure Vukasović“, dječji nogometni turnir Crni Jancić i veteranski memorijalni nogometni turnir Ivica Juničić – Junac. Vraća se i astronom, g. Korado Korlević iz višnjanske zvjezdarnice koji će ove godine održati predavanje pod nazivom „Budućnost pripada nekolicini nas koji smo još uvijek spremni zasukati rukave“.

Uz atraktivan gastronomski, kulturnoumjetnički i sportski program, ove će godine u Baški posjetitelji prvi put moći gledati i Državno natjecanje u striženju ovaca, još jedne od vještina koje danas nije moguće vidjeti na svakom koraku, a duboko je povezana s tradicijom Baške.

Uz već navedene headlinere, na Crnoj ovci će ove godine posjetitelje tijekom cijele subote zabavljati DJ Dr. Smeđi Šećer, dok će u na maloj pozornici, koja je ove godine prvi puta u pogonu, nastupiti glazbena skupina Grapevine Babies.

Detaljan program s lokacijama i vremenom početka svake priredbe pronađite na ovoj poveznici: http://www.crnaovca.com.hr/program/, a Facebook event na ovoj poveznici:https://www.facebook.com/crnaovcaevent/

PR: Studio Conex