Dodjela trofeja najboljim hrvatskim chefovima i promocija vodiča Gault&Millau Croatia 2020

Hrvoje Zirojević i Jacques Bally

Tko će biti Chef godine po izboru prestižnog vodiča Gault&Millau Croatia 2020 i kojim će chefovima pripasti trofeji najboljih u različitim kategorijama, doznat će se u utorak 3. ožujka 2020. u  Hotelu Esplanade Zagreb. Na  jednom od najznačajnijih godišnjih slavlja vrhunske gastronomije, okupit će se 150  chefova te protagonisti zajednice koji svojim radom i znanjem, svakodnevno doprinose ugledu hrvatske gastronomije.  Tom prigodom održat će se i promocija trećeg  izdanja za Hrvatsku međunarodnog gastronomskog vodiča – Gault&Millau u koji su uvršteni najbolji hrvatski restorani, pop lokali i vina.

Žute Gault&Millau naljepnice s osvojenim tokama, u posljednje su tri godine zauzele svoje mjesto u brojnim hrvatskim restoranima te postale prepoznatljiv simbol kvalitete i vrhunske usluge, kao što je to i u 25 zemalja svijeta u kojima izlazi vodič Gault&Millau.  Zasluga je to Gault&Millau Croatia zajednice, koja turistima i lokalnom stanovništvu, svakodnevno nastoji približiti najbolje od gastronomije, u svim njezinim oblicima.

Gault&Millau Croatia okuplja sve veći broj restorana, profesionalaca različitih dobnih skupina, stilova i preferencija, a upravo je bogatstvo različitosti jedna od karakteristika globalne Gault&Millau zajednice. Njezin pristup gastronomiji sažet je u sloganu „luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni, zbog čega inspektori Gault&Millau Croatia u potrazi za najboljima, fokus stavljaju na inovativnost, poštivanje tradicije svog kraja, poznavanje suvremenih kulinarskih tehnika te kuhanje s velikim emocijama. Upravo takvi restorani i profesionalc koji „žive“ gastronomiju  okrunjeni su Gault&Millau tokama (toques).

Jedan od njih je Hrvoje Zirojević, Chef godine 2019. iz restorana Laganini na Palmižani.

„Tituli Chefa godine nisam se nadao niti sam je očekivao. Svoj posao volim, predajem mu se maksimalno, slijedim svoju viziju i naporno radim s mojim timom. Kolege poštujem no ne uspoređujem se s nikime, uvijek mi je najvažnija moja kreacija na tanjuru, pa kada tako respektabilna institucija kao što je Gault&Millau prepozna taj rad, veliko je to zadovoljština meni i mom timu. Nakon osvajanja titule Chefa godine moj pristup poslu nije se promijenio, samo mi je više kolega i ljubitelja gastronomije čestitalo na radu. Lijepo je osjetiti da ljudi cijene tvoj napor” –  kaže Hrvoje Zirojević.

Direktorica Gault&Millau Croatia, Ingrid Badurina Danielsson, najavila je da će ovogodišnji vodič na gotovo 500 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, predstaviti dosad najveći broj restorana, POP lokala i vina,  te vodećih hotela iz svih krajeva Hrvatske. Osim u tiskanom vodiču, svi će restorani biti prisutni i na web-stranicama Gault&Millau-a te u besplatnoj aplikaciji. Vrhunac svečanosti u Hotelu Esplanade 3. ožujka 2020. zasigurno će biti dodjela trofeja Chefa godine, ali i trofeja Velikog chefa sutrašnjice, Chefa tradicijske kuhinje, Chefa slastičara, Najboljeg POP-, te nagrada najboljim restoranima za 2020. Među glavnim pokroviteljima Gault&Millau Croatia je i Hrvatska turistička zajednica, koja je prepoznala važnost jednog od najrelevantnijih gastronomskih svjetskih vodiča za promociju Hrvatske kao vrhunske eno i gastronomske destinacije na međunarodnoj turističkoj sceni.

Light komunikacije