Recept: CONFIT PATKE ( Atlantida Boutique Hotel ***** )

 

ZA 4 OSOBE

-jedna manja patka ili samo batak sa karabatkom,4kom

-malo narezanog korenja,korijena celera,luka,za podlogu pri pečenju

-0,50 kg plavo zelje

-jedna manja glavica crnog luka

malo češnjaka

-2dcl bijelo vino

-lovorov list

-sjeckani peršin

-malo svježeg đumbira za umak

-0,20 kg tijesto za savijače

-2 žlice kiselo vrhnje

-malo biljnog ulja

-krušne mrvice za posipanje

-alu-folija , pamučna gaza ili tkanina

 

Patku mariniramo,polako pečemo na laganoj temperaturi,4 sata na 89st.C.

Na sjeckanom i požutjelom luku prodinstamo rezano  plavo zelje,do njegove mekoće,dodamo postepeno sve arome,ohladimo.U ohlađeno zelje spajamo  kiselo vrhnje,smjesu raspodjelimo po tijestu,zavijemo štruklje,sve skupa nauljimo,posipamo mrvicama.Dobro stisnemo krajeve alufolije i kuhamo 45min u posudi sa vodom.

Pečenu patku izvadimo,uklonimo  mast,od preostalog  soka od pečenja i povrća pripremimo sjajan umak.

Serviramo dekorativno rezane štruklje uz porcioniranu patku,podljevamo njenim finim umakom.Kao jesenski dodatak ovom jelu su kuhani i glazirani  kesteni i sezonsko jestivo bilje koje krasi naše tanjure,dobar tek.

U hotelskom restoranu  naši izvrsni kuhari za vas pripremaju jela međunarodne kuhinje, te vas okreću prirodi i okruženju s lokalnom sezonskom hranom i tradicionalnim specijalitetima, dok pritom, brinući za zdravlje, nismo zaboravili na zdravu i dijetalnu prehranu.

Poseban kulinarski doživljaj očekuje vas u A la carte restauraciji i klubu, koji vam omogućava intimno ozračje i druženje uz vrhunska vina. Osmijeh će vam donijeti vrhunski kuharski majstori svojim kreacijama i mirisima. Pomno osmišljenim i jedinstvenim kulinarskim pristupom sastavljaju i degustiraju svoje nove delicije te, ovisno o godišnjem dobu, stalno nude nove kreacije.

Miris kulinarske raskoši privući će svakoga. Mmm, kako fino miriše! Možemo reći da naši majstori pišu priču kroz paletu okusa – kombinaciju tradicionalnih slovenskih jela sa sezonskim daškom lokalne kuhinje u modernom okusu i pakiranju.

VERICA TURNER, chef

Verica Turner chef je kuhinje u Atlantida Boutique hotelu u Rogaškoj Slatini. Zato što voli kuhati i kreativno stvarati u ovoj struci je duze vrijeme. I danas joj je kuhanje velika ljubav.

Osječaj dizajna i estetike uveliko joj pomažu da uvijek iznva iznenadi svoje goste.

Chef Verica Turner

 

PR: Atlantida Boutique Hotel

Fotografija: Rene Karaman