
ZA 4 OSOBE
-jedna manja patka ili samo batak sa karabatkom,4kom
-malo narezanog korenja,korijena celera,luka,za podlogu pri pečenju
-0,50 kg plavo zelje
-jedna manja glavica crnog luka
malo češnjaka
-2dcl bijelo vino
-lovorov list
-sjeckani peršin
-malo svježeg đumbira za umak
-0,20 kg tijesto za savijače
-2 žlice kiselo vrhnje
-malo biljnog ulja
-krušne mrvice za posipanje
-alu-folija , pamučna gaza ili tkanina
Patku mariniramo,polako pečemo na laganoj temperaturi,4 sata na 89st.C.
Na sjeckanom i požutjelom luku prodinstamo rezano plavo zelje,do njegove mekoće,dodamo postepeno sve arome,ohladimo.U ohlađeno zelje spajamo kiselo vrhnje,smjesu raspodjelimo po tijestu,zavijemo štruklje,sve skupa nauljimo,posipamo mrvicama.Dobro stisnemo krajeve alufolije i kuhamo 45min u posudi sa vodom.
Pečenu patku izvadimo,uklonimo mast,od preostalog soka od pečenja i povrća pripremimo sjajan umak.
Serviramo dekorativno rezane štruklje uz porcioniranu patku,podljevamo njenim finim umakom.Kao jesenski dodatak ovom jelu su kuhani i glazirani kesteni i sezonsko jestivo bilje koje krasi naše tanjure,dobar tek.
U hotelskom restoranu naši izvrsni kuhari za vas pripremaju jela međunarodne kuhinje, te vas okreću prirodi i okruženju s lokalnom sezonskom hranom i tradicionalnim specijalitetima, dok pritom, brinući za zdravlje, nismo zaboravili na zdravu i dijetalnu prehranu.
Poseban kulinarski doživljaj očekuje vas u A la carte restauraciji i klubu, koji vam omogućava intimno ozračje i druženje uz vrhunska vina. Osmijeh će vam donijeti vrhunski kuharski majstori svojim kreacijama i mirisima. Pomno osmišljenim i jedinstvenim kulinarskim pristupom sastavljaju i degustiraju svoje nove delicije te, ovisno o godišnjem dobu, stalno nude nove kreacije.
Miris kulinarske raskoši privući će svakoga. Mmm, kako fino miriše! Možemo reći da naši majstori pišu priču kroz paletu okusa – kombinaciju tradicionalnih slovenskih jela sa sezonskim daškom lokalne kuhinje u modernom okusu i pakiranju.
VERICA TURNER, chef
Verica Turner chef je kuhinje u Atlantida Boutique hotelu u Rogaškoj Slatini. Zato što voli kuhati i kreativno stvarati u ovoj struci je duze vrijeme. I danas joj je kuhanje velika ljubav.
Osječaj dizajna i estetike uveliko joj pomažu da uvijek iznva iznenadi svoje goste.

PR: Atlantida Boutique Hotel
Fotografija: Rene Karaman