Recept: TUHELJSKI PINKLEC

Palačinka s nadjevom za prste polizat. Idealno jelo za nedjeljni ručak, bez obzira pripremate li ga sami ili se odlučite na obiteljski izlet u Tuheljske Toplice

Tražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali? Mirko Ljubić, chef kuhinje Dvorca Mihanović, poznatog restorana u Termama Tuhelj preporuča Tuheljski pinklec, koji će oduševiti i najveće gurmane među vama.

 

Recept:

Sastojci za palačinke:

Bijelo brašno  – 0,05 kg

Jaja  – 1 kom

Obična voda – 0,10 l

Peršin

Ulje suncokret

Sol

 

Sastojci za nadjev:

Šampinjoni svježi – 0,10 kg

Luk – 0,05 kg

Vegeta – 0,01 kg

Tikvice – 0 02 kg

Paprika svježa – 0,01 kg

Sir ribani parmezan – 0,005 kg

Poriluk – 1 list

 

Ispečemo slane palačinke. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo vegetom i solju. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.

Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.

 

PR: Lollipop