Fuzija okusa Japana i Perua stigla na Kaptol

Na zagrebačkoj adresi Nova ves 4 predstavljen je japansko-peruanski fusion restoran Hanami, koji uz svakodnevno svježe namirnice donosi i nova gastro iskustva iz kuhinje Nikkei

Odlične vijesti za restorantsku scenu metropole stižu iz novootvorenog Hanamija, koji je unio dugopriželjkivane novosti u dosadašnju gastro ponudu. U sklopu restorana Baltazar chef Motohiko Mochizuki i vlasnici Baltazara obitelj Čimbur zajedničkim snagama otvorili su restoran koji donosi neke sasvim nove ideje i okuse za zagrebačku publiku. Chef Motohiko dobro je poznato ime među ljubiteljima ukusne hrane – svoju reputaciju brusio je kao glavni chef Takenoka, da bi nakon 15 godina odlučio slijediti svoj san o otvaranju vlastitog restorana. I nije pogriješio, jer predstavljena jela jamče sasvim novo iskustvo:

„Pod motom „okusi se ne rađaju, nego stvaraju“ stvorili smo mjesto koje nudi čitavu paletu okusa. Koncept restorana je zamišljen tako da svakog tjedna, od ponedjeljka do subote, radimo menu za ručak koji se sastoji od ramena, gyoza, sushija i sashimija, dok navečer nudimo raznovrsna jela, naravno uz sushi! Svakodnevno ćemo pripremati najsvježije namjernice, a od ovog proljeća u našem vrtu u Ivanić gradu sadit ćemo domaće povrće koje ćemo koristiti u kuhinji. Planovi za budućnost su nam i otvorenje Hanami sushi bara s dostavom“ – najavio je Igor Ćimbur.

Kuhinja Nikkei svoje početke vuče iz Južne Amerike, kada su japanski emigranti svoja tradicionalna jela počeli postepeno miješati i pripremati s dostupnim, njima do tada nepoznatim namirnicama, koristeći pritom nove metode kuhanja. Isti pristup preuzeo je chef Motohiko, koji će u svoja jela uvesti autohtone hrvatske namirnice i dati im novo ruho i još privlačniji okus.

Hanami je otvoren od ponedjeljka do subote, od 13 do 23 h, a sve informacije i najnovije vijesti mogu se pronaći na Facebook i Instagram profilu restorana.

PR: Priredba

Fotografija: Karla Jurić