Restoran i pizzeria Bas na Britancu

Jela kao iz nekadašnje bakine kuhinje

Radite 100 na sat i uvijek ste u žurbi. Nemate vremena za ručak, a trbuh već ozbiljno opominje kako je vrijeme da se pobrinete i za njega. Dosta vam je brze hrane i peciva iz pekarnice. Zaželjeli ste se domaće kuhinje, onako kako je nekada kuhala vaša baka.

Pravi izbor za vas je restoran i pizzeria Bas na Britanskom trgu. U domaćoj atmosferi, kao u toplini doma ili još bolje blagovaonice, poslužit će vas ljubazni konobari, a na jelovniku će se naći baš ono što vam treba – zagrebačka jela i jela sa žlicom. Već sam pogled na staru zgradu i unutrašnjost Basa vratit će vas u neko drugo doba kada se objedovalo u miru, bez stresa i žurbe.

Želite li pojesti samo pizzu, ne brinite – vrijedne ruke pizza majstora napravit će ono što poželite, a vjerujte, među brojnim pizzama sigurno ćete izabrati nešto za sebe. U restoranu na katu, dočekat će vas domaćinski ugođaj, pa ćete tih pola sata ili sat vremena koliko imate za objed, savršeno iskoristiti. Iako se mogu naručiti jela a la carte, bogata je dnevna ponuda gableca koja vas neće ostaviti ravnodušnima. U ovo jesensko-zimsko doba, možete kušati sekeli gulaš, špek fileke, pečenice s dinstanim zeljem i restanim krumpirom, goveđi ili pak vinski gulaš te buncek s kiselim zeljem. Volite li više „zeljenavu“ tada je za vas kao stvoreno kelj varivo ili grah s kiselom repom. Sve vrlo ukusno i na žlicu. Petkom je na jelovniku riba, npr. bakalar na bijelo, pastrva na žaru, pečene ili pržene lignje, papaline…No, naći će se nešto i za one koji ne vole ribu jer će Basovi kuhari spraviti najbolje specijalitete od tijesta, špagete, njoke ili nešto treće.

Kako bi to bilo da u zagrebačkom restoranu koji drži do sebe nema odrezaka?! Naravno, tu je i nadaleko poznati Zagrebački odrezak s finim krumpirićima ili nekim drugim prilogom koji poželite.

Zato…ne jedite nešto usput. Dođite na Britanac i posjetite Bas. Vjerujte, izaći ćete sretni i siti sa željom da se sutra ponovno vratite. Jer…tako je nekada kuhala vaša baka, a bakina kuhinja je uvijek bila najbolja !

Više na linku: www.bas.hr

Tekst: Sanja Plješa

Fotografija: Rene Karaman