5 razloga zašto posjetiti Poljsku

Poljska postaje sve popularnije turističko odredište, a zbog impresivne prirode, bogate povijesti i izvrsne hrane trebala bi biti i na vašoj listi destinacija za posjetiti.

1. U Poljskoj možete pronaći čak 16 znamenitosti pod UNESCO-vom zaštitom. Među njima, posjetit ćete s nama Stari grad u Varšavi i Krakovu, Auschwitz te Wieliczka, rudnik soli.

2. Poljska je raj za gurmane i poljska kuhinja je nadaleko hvaljena. Vodimo vas u Krakovu na tradicionalnu poljsku večeru gdje ćete moći uživati u lokalnim specijalitetima. Ne propustite uz kavu u Wadowicama isprobati i kremowke, najdraži kolač pape Ivana Pavla II te pekmezom punjene poljske krafne pączki.

3. Stari grad u Varšavi, pitoreskne kuće, bogata povijest, kulturna i umjetnička scena i alternativni klubovi te zanimljivi restorani samo su jedan od razloga zašto Varšavu nazivaju i novim Berlinom. Varšava je jedan od razloga zašto posjetiti Poljsku, a najbolje ćete upoznati grad s vrha Palače kulture i znanosti. Riječ je o najvišoj zgradi u Varšavi, a s 30. kata pruža se izvanredan pogled na cijeli grad.

4. U Poljskoj ćete doživjeti jedinstvenu avanturu posjetom Wieliczka, najvećem rudniku soli u Europi! Osim što ovaj rudnik godišnje posjeti oko milijun putnika, on se nalazi i na UNESCO-voj listi svjetske baštine od 1978. godine. Rudnik krase prekrasne dvorane u kojima se nalaze razne skulpture od soli, podzemne kapele, restorani i koncertna dvorana.

5. Poljska je vrlo povoljna turistička destinacija, službena valuta su zloty, a hrana i piće su prihvatljivih cijena. Također, Poljaci su poznati po svojoj gostoljubivosti i ljubaznosti.

Više o prekrasnoj poljskoj turi u trajanju od 5 dana, s polaskom 16. 10. saznajte na https://bit.ly/33TsjpV i iskoristite FIRST MINUTE popust te otputujte već od 3.490 kn po osobi.

Mondo travel