Oktoberfest na zagrebački način

Od ponedjeljka 10. listopada do kraja ovog mjeseca možete osjetiti dašak Oktoberfesta u Zagrebu! O čemu je riječ?

U jednom od najpoznatijih grill restorana u gradu – Grill baru Paulaner, za svoje vjerne posjetitelje, ali i one koji će to tek postati, osmišljen je mali Oktoberfest. Naime na jelovniku toga restorana tijekom listopada naći će se i Oktoberfest meni. Na tom će se meniju, po promotivnim cijenama, među ostalim naći Oktoberfest burger, bavarska kobasica te domaća savijača od jabuka s umakom od vanilije, spravljena na bavarski način. U sklopu tog promotivnog menija posluživat će se originalno Oktoberfest Paulaner pivo i to litra piva (MAS) Paulaner. Oktoberfest Paulaner pivo je rađeno isključivo za potrebe Oktoberfesta, a u Grill baru Paulaner točit će se do isteka zaliha, pa će tako na svoje doći i pivoljupci koje više zanima pivo od hrane.

Zdravi Oktoberfest burger

Vaše nepce će oduševiti Oktoberfest burger spravljen od pomno odabranog mljevenog mesa, umotan u crno pecivo napravljeno od crnog brašna koje se proizvodi dsc_7031u Italiji. Po čemu se razlikuje to pecivo od svih ostalih peciva?  Ono je lakše probavljivo jer brašno u sebi ima tri posto aktivnog biljnog ugljena. Dodatak ugljena u malim količinama je zdravije u odnosu na bijelo brašno, pa se takvo brašno s biljnim ugljenom smatra zdravim brašnom. Peciva i kruh izrađena od takve vrste brašna su lakše probavljiva jer drveni ugljen sprječava lupanje srca , nadutost i stvaranje želučane kiseline. Nakon takvog objeda nećete osjećati težinu u želudcu, a hrana će biti iznimno lagana i ukusna. Osim promotivnih akcijskih ponuda Oktoberfest menija, tijekom listopada možete uživati i u ostalim gastro uradcima chefa kuhinje Tomislava Antolića, koji će vam , među ostalim, preporučiti već nadaleko poznati punjeni pileći batak i zabatak, roladu Muenchen, punjeni lungić u maramici, biftek , te ostala jela s roštilja kao i razne deserte.

dsc_7101-a

Tekst: Sanja Plješa

Fotografija: Rene Karaman