Pizza talent kup Istra 2016

Tvrtka Mainardi Food s.r.l. u suradnji s mlinom Agugiaro organizira 2. Otvoreno prvenstvo Istre za najboljeg Pizza majstora Mainardi pizza talent kup Istra 2016, koje će se održati u sklopu sajma Promohotel 2016 u Poreču, dvorana
Žatika, 25. veljače u 11 sati.

Natjecanje se odvija na štandu tvrtke Mainardi Food, pod pokroviteljstvom krovne talijanske udruge Accademia pizzaioli.

Mainardi Food škola promovira tradicionalni talijanski način izrade pizze, jela koje pripremljeno na ispravan način i korištenjem kvalitetnih sastojaka predstavlja savršen i lagan obrok prepun kvalitetnih osobina i sastojaka. Broj natjecatelja ograničen je na njih 15, iako je interes bio puno veći. U ovom izdanju kupa sudjelovat će natjecatelji iz Hrvatske i jedan natjecatelj iz Italije, a u žiriju će sjediti eminentna imena iz svijeta gastronomije i pizze:
Časlav Matijević – Hrvatska – Masterchef
Boris Sardot – Slovenija – sudac na svjetskim prvenstvima u Italiji
Simone Tesolin – Italija – pizzaiolo prezenter mlina Agugiaro
Gerardo Acampora – Italija – sudac na svjetskim prvenstvima u Italiji i vlasnik tvrtke M.E.G.I.C. pizza
Ermano Furlanis instruktor i predstavnik Accademia pizzaioli

Natjecanje će se odvijati u dvije kategorije:
– Margherita – kraljica pizze. U ovoj kategoriji se najbolje prepoznaje stvarno umijeće pizza majstora, jer se uz korištenje samo tri osnovna sastojka ističe harmonija okusa tijesta, mozzarelle i rajčice.
– Pizza po vlastitom izboru i kreaciji natjecatelja, pripremljena od sastojaka koje su osigurali organizatori. U ovoj kategoriji natjecatelji mogu pokazati svoje umijeće u kreativnosti, kombiniranju okusa i aroma. Bitan faktor je i
prezentacija.

Pobjednik će se s ovog prestižnog natjecanja vratiti ovjenčan slavom, bogatiji za jedno novo iskustvo i veliku količinu znanja, te s automatskom registracijom na 25. Campionato Mondiale della Pizza 2016 koje se održava u Parmi
(Italija) 11.4.-13.4. Svi ostali natjecatelji moći će se pohvaliti da su proživjeli ovo bogato iskustvo, i ponijeti sa sobom diplomu i poklone organizatora.

P. R.