Posjetitelji FFFZ učili kako dekorirati tortu

Gotovo da nema Zagrepčana, ali ni turista koji ne znaju da se trenutno održava Food Film Festival Zagreb. Filmovi o hrani na travi na Zrinjevcu svaku večer prikupljaju više od tisuću ljudi, a dobra zabava, opuštena atmosfera, fina hrana i kapljica garantiraju dobar provod.

Tu je naravno i bogati program kulinarskih radionica koji daju jednu posebnu notu ovom festivalu i oplemenjuju ga. U šatoru šefa kuhinje tako je popodnevnu radionicu imala je priznata zagrebačka slastičarka Lada Osredečki, voditeljica slastičarnice Tako slatko, koja je s puno strpljenja učila sve zainteresirane posjetiteljice kako dekorirati tortu. Šećernu masu u svim nijansama donirale su Dora usluge, a pred očima posjetitelja nastala je i zaista impresivna torta.

Nakon kulinarske radionice, trava na zagrebačkom Zrinjevcu već je bila popunjena i prekrivena dekicama posjetitelja koji su čekali kultni ‘slatki’ film – ‘Čokoladu’ s Juliette Binoche i Johnnyjem Deppom u glavnim ulogama. Oko tisuću ljudi procijenilo je kako je nezaboravan doživljaj bilo gledati ga na otvorenom u parku uz slastice od čokolade koje su pripremile slastičarnice Cukeraj, Amelie i Torte i to.

Bilo je tu domaće čokolade s okusima naranče, s čilijem, čokoladnih torti, čokoladnih keksa te čokoladnih pralina. A uz svaku od navedenih slatkih delicija dijelila se gratis bočica Coca-Cole.

FFFZ-ČokoladaDanas u 18 sati u Šatoru šefa kuhinje održat će se Vindijina Gastro radionica koju će predvodit chef Mario Oblak, voditelj Gastro teama zajedno s nagrađivanim kuharom Mladenom Habunekom. Vrsni Vindijin kuharski duo na zanimljiv će način pripremati egzotičnu piletinu Cekin u umaku od kokosa i sira Bovizole kako bi se svi zajedno oprostili od ljeta te ukusnu tortu s Vivis svježim sirom i kestenima kao svojevrstan pozdrav jeseni. Nakon radionice je veliki plesnjak ispred paviljona u sklopu nagrađivanog projekta Zagrebački Vremeplov.

T. F. / Foto: Julio Frangen