Decanter za pelješki Postup Mikulić

Moćan Postup iz 2016. najmlađe pelješke vinarije osvojio brončanu medalju na Decanteru

Sjajne vijesti iz Londona razveselile su Antonija Mikulića, mladog vinara s Pelješca. Znao je da ima plavac svjetskog glasa, sada mu je to i potvrđeno. Iako ne proizvodi vino u velikim količinama, prije nekoliko godina u rodnom Mokalu otvorio je butik vinariju u stilu tipične dalmatinske konobe. U njoj nudi moćne plavce s Postupa, uz Dingač, najpoznatijeg pelješkog vinorodnog područja.

Decanterov brončani Postup iz 2016. pravo je iznenađenje. Tamnocrvene rubinske boje s ljubičastim odsjajima, guste strukture, s mirisom grožđa i voćnih nota, baršunastog i punog okusa višnje, ali i borovnice i suhe šljive – oduševit će ljubitelje plavaca i zaintrigirati one nenavikle na snagu dalmatinskog juga. Tipične, ali neprenaglašene taninske trpkosti, u njemu ćete otkriti najljepše od Pelješca, snagu sunca i ljepotu mora.

„Nagrade vesele, ali i obvezuju, potiču vas da radite još više, još bolje i još kvalitetnije. Vina koja nudimo u obiteljskoj vinariji želimo da budu prepoznatljiva i najbolja. Decanterova bronca potvrđuje da smo na dobrom putu“, ističe Antonio Mikulić, koji se nakon završenog fakulteta iz Zagreba vratio na Pelješac. Njegova ambicija, mladost i znanje, izvrsna su nadogradnja stoljetnoj tradiciji proizvodnje vina koju su započeli pradjedovi i nastavio djed po kojem jedan od postupa nosi ime Don Josip.

PR