Vinarija Jakopić predstavila svu raskoš svojih etiketa

Spoj modernog i ugodnog ambijenta novootvorenog International Business Hotela, izvanrednih vina Jakopić i jedinstvenih kreacija sa snažnim autorskim potpisom chefa Hrvoja Nakića kreirali su nezaboravno predblagdansko gastronomsko iskustvo.

Vinarija Jakopić predstavila je ponajbolje etikete sorti pušipel, graševina, rajnski rizlig, sauvignon, silvanac zeleni i muškat žuti. Da se u vinariji Jakopić rade ozbiljna vina potvrđuju rezultati s  najprestižnijih natjecanja. Posljednje tri godine, vina Jakopić nagrađena su s jednom platinastom, zlatnom i dvije srebrne medalje na ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards.

Chef Hrvoje Nakić, Branimir Jakopić

Okusi i mirisi vina Jakopić sljubljeni s kreativnim menijem chefa Hrvoja Nakić, koji sjajno kombinira namirnice i interpretira ih na svoj jedinstven način ponudile su potpuno novi eno-gastronomski doživljaj sljubljivanja vina i hrane, koji je impresionirao uzvanike.

Prezentaciju je nadahnuto uz vinara Branimira Jakopića, vodio sommelier Siniša Lasan, ASI Gold Certificate, Advanced Sommelier, CMS, WSET 3 i nacionalni sommelierski prvak Hrvatske 2019., 2017. i 2014. godine, prikazavši svu raskoš etiketa ove vinarije.

Kao uvod  predstavljen je pjenušac Jakopić Terbotz 2018 i vino Jakopić Mlado Međimurje 2019.

Moderno i lagano vino Pušipel Classic 2018, s aromom zelene jabuke, citrusa i tropskog voća sjajno se sljubilo uz gambero rosso, krastavac u rižinom octu, kreker od tapioke i limetu. Naglašena svježina i mineralnost vina Jakopić Sauvignon 2017 dodatno je istaknuta u slijedećem slijedu uz hobotnicu, gel od rajčice, ulje od lista peršina i kremu sedam puta kuhanog češnjaka.

Chef Hrvoje Nakić slijedio je impresionirati uz teleći rižoto, kreker od parmezana i list kapare i Jakopić Rose 2017, vino prekrasne boje s aromomjagoda, ljubičica i bobičastog voća. Jakopić Rajnski rizling 2016, lagano petrolejasto vino voćnog karaktera nadopunilo je okruglice od bikovih obraza, tekući krumpir i domaći čips.

Uz desert, redukciju malinovog octa, ružičasti  papar, grillanu kozju skuta i džem od maline posluženo je medasto, zrelo vino s aromom žutog cvijeća, breskve i marelice Jakopić Muškat žuti 2017.

Hrabar i znalački izveden spoj okusa dovedeni su do vrhunca, a da je večer opravdala očekivanja potvrdili su svi sudionici zaokruživši dojmove nečim zaista posebnim – vinskim „slatkišem“  Jakopić Graševina, izborna berba prosušenih bobica 2015, vinom koje je na svjetskom natjecanju Decanter World Wine Awards 2017 nagrađeno platinastom medaljom.

Light komunikacije

Fotografije: Vigor Klaić