Istra i Umag bogatiji za još jedan elitni restoran uz samo more

Umaška obala svoj je status elitne destinacije za odmor zaslužila zavidnom razinom turističke ponude koja uključuje vrhunske gastronomske užitke, luksuzni smještaj, wellness opuštanje i brojne druge atraktivne sadržaje poput ATP turnira, a od nedavno ta ponuda je postala bogatija za LePrivéekskluzivni restoran otvoren uz samu obalu koji svojim gostima nudi priliku da otkriju nove načine uživanja u vrhunskim gastro kreacijama i poznatim istarskim vinskim kapljicama. 

Le Privé je zapravo nova ideja već poznatog restorana La Capannina koji je odlučio nešto zahtjevnijoj gastro sceni pružiti mjesto na kojem će moći uživati u rapsodiji okusa,aroma i vizualnih dojmova, kako u zalogajima tako i u gutljajima, odnosno u svojevrsnoj kombinaciji visoke talijanske kuhinje i visokokvalitetnih istarskih vina. Ako ste u ovom trenutku pomislili “ok, još jedna fine-dining destinacija u nizu”, onda biste definitivno trebali nastaviti čitati jer to je samo uvod u priču. 

Ova novootvorena eno-gastro oaza nije samo mjesto gdje ćete moći uživati u dobroj hrani i vinima, već “hot-spot” koji okuplja baš sve što je potrebno za jedan potpun gurmanski doživljaj. S jedne strane tu ćete naći onaj filmski ugođaj romantike sa spektakularnim pogledima prema morskim daljinama, zvukovima valova, laganim povjetarcem u kosi i zalascima sunca koji su neprocjenjivi, a s druge vas očekuje savršenstvo usluge na svakom koraku, od pripreme hrane do posluživanja, pa čak i komunikacije s gostima. Ugledni talijanski kuhar Loris Marinetto svojevremeno je radio u top-restoranima diljem svijeta, od Italije i Njemačke do Floride i Japana, a osim svog raskošnog kulinarskog znanja i bogatog iskustva, u kuhinju restorana Le Privé” donio je dozu elegancije i profinjenosti, kako u odabiru namirnica, tako i u njihovoj pripremi, ali i u individualnom pristupu svakom stolu.

Ovdje ćete moći uživati u posebno osmišljenim menijimatemeljenim na visokokvalitetnim namirnicama i originalnim recepturama s potencijalom da zadovolje istančana nepca čak i onih zahtjevnijih gurmana, baš kao i u pomno sljubljenimpićima i vinima s uistinu detaljne vinske karte, a sve to posloženo sa zapanjujućom preciznošću i posluženo u ručno rađenim čašama i posebno dizajniranim tanjurima te uz jednu zavidnu razinu restoranske usluge. 

Upravo takvo jedno personalizirano gurmansko iskustvo i idilično okruženje gdje je sve podređeno vašem užitku i zadovoljstvu teško ćete pronaći bilo gdje drugdje, stoga je jasno zašto mnogi  već netom po otvaranju restoran LePrivé nazivaju novim biserom istarske gastro ponude.

Tekst i fotografije: Andrea Pančur