Medulin Craft Beer Fest – najveći regionalni festival craft piva samo što nije počeo

Ljubitelji vrhunskog piva odbrojavaju posljednje sate do početka trećeg nizu „Medulin Craft Beer Festivala koji će još jednom predstaviti najbolje domaće i strane craft pivovare

Oni koji su proteklih godina posjetili ovaj pravi mali raj za pivopije sigurno se sa zadovoljstvom sjećaju one savršene pjene i uvijek do vrha punih krigli najboljih craft piva domaćih i stranih proizvođača, a petak i subota pred nama sasvim sigurno će ponovno iznjedriti nove priče o najneobičnijim pivskim iskustvima na novom izdanju Medulin craft beer festivala.

Raznolikost kvalitete je danas „in“, a craft piva pružaju baš to

Ovaj festival u Medulinu svake godine okuplja sve veći broj, kako posjetitelja, tako i izlagača. Prošle je godine nešto više od pet tisuća pivskih entuzijasta uživalo u vrhunskim okusima piva na ovom događaju što se može slobodno uzeti kao jasan dokaz sve veće prisutnosti i popularnosti craft piva na domaćem pivskom tržištu.

Upravo iz tog razloga organizatori su odlučili ovogodišnjim festivalskim sloganom Craft Beer (R)evolution ’17 dodatno istaknuti brzinu kojom se dobar glas craft piva širi među zajednicom istinskih zaljubljenika u pivo. Za razliku od ostalih noviteta na našem tržištu kojima obično treba dosta vremena kako bi osvojili publiku, crafteri su svoje umijeće spravljanja piva prezentirali izravno, neki bi rekli čak i previše hrabro, te u kratkom periodu privukli brojne zahvalne fanove.

Pravi zaljubljenici u pivo imaju dva osnovna kodeksa ponašanja. Prvi je taj da su uvijek vjerni i rado se vraćaju „onom“ svom pivskom brendu, a drugi je da vole eksperimentirati i isprobati unikatna piva koja još nisu imali priliku kušati, no uz jedan uvjet. Probat će ga jednom i ako ih tada ne uspije impresionirati vjerojatno ga neće više nikada uzeti u ruku.

Craft pivo savršeno se uklopilo, osobito u ovaj drugi dio, jer su kao jedna novost na našem tržištu, i to ne samo po drugačijem nazivu nego i po načinu proizvodnje, različitosti okusa i jednom drugačijem običaju uživanja u pivu, imali baš tu jednu otvorenu šansu. U kratkom su vremenu tu priliku itekako iskoristili kako bi se individualnom kvalitetom, ali zajedničkim snagama probili na scenu. Upravo tamo namjeravaju i ostati, a sudeći po iskustvima uživatelja dobrog crafta svoje mjesto na regionalnoj „pivskoj karti“ definitivno zaslužuju.

Još jedan snažan craft line-up

Broj proizvođača craft piva u Hrvatskoj i svijetu u stalnom je porastu, a to pokazuje i sve veća i snažnija craft postava na Medulin Craft Beer Festivalu 2017. Ovogodišnji festival ugostit će 30-ak neovisnih pivovara iz čak 10 europskih zemalja, a naći će se tu i poznati američki craft brendovi poput Oskar Bluesa, Pelicana, Toppling Goliatha te Full Saila. Od domaćih craft pivovara bit će tu Zmajska, Križevačka, Dubrovačka i Varoška pivovara te pivovare Prvo viško pivo, Varionica, Medvedgrad, Pulfer, Crafters, Visibaba pivo, Međimurski Lepi Dečki, Mlinarica, Zeppelin brewery i Garden brewery.

Pivski spektakl u južnom dijelu Istre isto tako ne može proći bez poznatih istarskih craft pivovara kao što su Bujska pivovara, Bura Brew i Istarska pivovara Vergal koje će i ove godine predstaviti svoje jedinstvene okuse te uz druge domaće craftere, biti ozbiljna konkurencija najboljim svjetskim craft pivovarama. Što drugo reći osim, spremite se na dvodnevno uživanje u litrama u savršenim okusima craft piva uz radionice, live koncerte i bogatu gastro ponudu.

 

Više na webu

Tekst: Andrea Pančur