Meneghetti hotel spojio nezamislivo i čarobno fine-dining iskustvo

Organizirati gurmansku večeru je jedna stvar, no pripremiti ovakvo bajkovito događanje koje uistinu predstavlja puno više od neodoljivih zalogaja, za to ipak treba imati poseban talent i pregršt maštovitosti, a u Meneghetti hotelu i restoranu su to definitivno dokazali prošloga vikenda. Čarobno iskustvo, kako su nazvali ovaj event, bio je upravo to, čarolija koja je spojila, možda naizgled nespojivo, sve s ciljem potpunog zadovoljenja svih osjetila gostiju.

Meneghetti hotel, jedan od najluksuznijih u Istri, poznat je po visokom standardu usluge, a osim kvalitete koju su sami kadri ponuditi gostima, svoju ponudu upotpunjuju raznim ekskluzivnim eventima koje često prepuštaju u ruke iskusnih profesionalaca kada je u pitanju organizacija. Tako su ovoga puta direktorica Stancije Meneghetti Suzana Vrtičević Tica u suradnji s Eures timom iza koje stoji Martinom Tretinjak Dananić osmislili kreativno-interaktivni program koji je sinergijom kostima, maske, plesa, akrobacije, glazbe i vizualnih efekata dočarao gostima jedan drugačiji svijet, svojevrsnu kombinaciju sna i jave.

Već na samom ulazu goste je dočekalo maskirano osoblje restorana koje je svim gostima dijelilo maske, mali “photo session” ispred Meneghetti panela te čaša vrhunskog pjenušca Meneghetti Classic 2015 uz kojeg je svaki gost dobio pažnju i dobrodošlicu koju zaslužuje. Atraktivne umjetnice u maskama započele su svoju prvu izvedbu, sve u zlatnom i sjajnom iz čega se dalo naslutiti kako će to zaista biti večer za pamćenje.

Kao u kakvom kazalištu, pomiču se zastori koji su za vrijeme uvertire skrivali raskošno i stilski uređen restoranski prostor. Svaki gost odabrao je mjesto po svojoj želji, a jedino što je bilo unaprijed predodređeno jest crno-bijeli dress code. Za vrhuski meni pobrinuli su se talentirani chefovi Stancije Meneghetti, Danijela Pifar i Bojan Vuković koji su za prvi slijed oslmislili Beef tartar s pečenom pancetom i listićem larga uz čašu Glavić Rosea 2016.

Drugi slijed večere ostao je upečatljiv po crnoj juhi “Black Queen” koji se savršeno uklopio s novim performansom, ovog puta crno-bijelim.

Gotovo svaki idući slijed večere pratio je posebno osmišljen tematski performans, pa je tako opera Spente Le Stelle goste povela na jednu “božanstvenu” avanturu u ovom slučaju kreativnim zalogajima svakog novog slijeda. Tu svakako treba spomenuti onaj neodoljivi slijed The art of the sea, file bijele ribe u škartocu s perlama od bijele palente uz čašu Meneghetti White 2016, ali i Biftek mariniran 48 sati u mediteranskom bilju koji su gosti imali sami priliku peći i pripremati, a koje se pak idealno sljubilo s Meneghetti Red 2011, još jednim vrhunskim vinom iz podruma domaćina ovog događanja. Za iznimne kreacije deserata pobrinula se Dragana Kovačević, stoga je kao prvi desert poslužen Sorbeto od celera i gin tonica.

Kako je večer odmicala, tako se tempo ubrzavao, ugođaj mijenjao, a emocije polako i slikovito navirale. Tako je nakon božanstvenog zlatnog performansa,  crno-bijele kombinacije na red došao i energičniji i dinamičniji nastup dodatno naglašen crvenom bojom, od kostima do popratnih video efekata, koji je sa sobom donio ono finalno uzbuđenje prije posluživanja drugog deserta “Drvo života” Sladoled od maslinovog ulja, crumble od crnih maslina, mousse od tamne čokolade i maslinovog ulja, šećerna vata od jagode, kavijar od maslinovog ulja  uz kojeg je poslužen vrhunski Meneghetti Brandy. Mali detalji uvijek su ti koji nekako intenziviraju osjećaje i doživljaje, a prošlog vikenda u Meneghetti hotelu i restoranu takvih malih stvari koje čine razliku nije nedostajalo. Svaki gost uz zavodljivi desert dobio je i “karticu sreće”. Da bi večer bila upotpunjena za kraj se točio novi proizvod destilerije Aura, pod nazivom Karbun gin, posebno poslužen i serviran uz komadić ugljena u čaši.

U svakom slučaju Meneghetti je još jednom pokazao jedinstven primjer kako spojiti različite kulturne elemente u jednu živopisnu i smislenu cjelinu koja će gostima pružiti nešto do sada neviđeno i neopisivo iskustvo. Umjetnost u umjetnosti o kojoj će svi gosti zasigurno još dugo pričati.

Tekst i fotografije: Andrea Pančur