RE-opening kultnog zagrebačkog bistroa Apetit

Proslavljeni chef Marin Rendić otvorio svoju bogatu riznicu kulinarskih ideja i impresionirao goste na otvaranju svog bistroa Apetit

Ljubitelji dobre hrane u Zagrebu od sinoć su bogatiji za još jednu fine-dining destinaciju. Na staroj lokaciji, ali u novom izdanju, svoja vrata otvorio je bistro Apetit kojeg je nedavno preuzeo naš iskusni kuhar Marin Rendić – nama u Hrvatskojpoznato lice s malih ekrana koje pamtimo po ulogama Masterchefa i Grill Bossa, a izvan granica Lijepe naše prepoznat kao bivši chef elitnog Noma restorana, ali i brojnih drugih svjetski poznatih kuhinja.  

Brojni ugledni uzvanici i gosti s nestrpljenjem su očekivalipočetak gurmanskog spektakla, kako to obično biva kada je renomirani chef ujedno i vlasnik restorana, no dočekalo ih je puno više od toga.  Za toplu dobrodošlicu na premijeri novog Apetita pobrinule su se atraktivne hostese s aperitivima te osoblje bistroa i naravno, zvijezda večeri, chef Marin, koji je više nego uspješno multitaskao cijelu večer. S jedne strane pripremao je nove gastro kreacije u kuhinji, a s druge se pak družio s gostima i uživao u trenutku. 

Ono o čemu nije morao brinuti je to „da sve prođe savršeno“ jer je prostora za pogrešne korake bilo vrlo malo. Kako je i sam Marin više puta tijekom večeri istaknuo, ima potpuno povjerenje u stručne suradnike i osoblje bistroa, koje je upravo zbog tog profesionalizma pozvao da surađuju s njim na ovom projektu vraćanja stare slave kultnom zagrebačkom bistrou Apetit. Osim toga, za ovo posebnu večer angažiran je i Eures Tim, agencija poznata po organizaciji ekskluzivnijih događanja, koja je i ovoga puta bila na visini zadatka. 

Usluga dakle vrhunska, a tek hrana…

Svatko tko je ikada probao specijalitete chefa Marina Rendića, zasigurno zna o čemu pričamo. U narodu bi se reklo „za prste polizati“, gastronomski vodiči bi pisali o vizualnoj kreativnosti tanjura i savršenom uparivanju hrane i vina, a istinski gurmani teško da bi uopće došli do riječi od ukusnih zalogaja.

Sličan scenarij odigrao se i sinoć u Apetitu. Gosti su imali priliku uživati u originalnim specijalitetima i delicijama koje je teško poimence nabrojati, ali koji su dali naslutiti jednu novu kulinarsku filozofiju ovog bistroa, koja nam se na prvu, itekako svidjela. Kako i ne bi kada se za sadržaj tanjura brine jedan od najboljih hrvatskih executive chefova, a za sadržaj čaše istaknute vinarije Meneghetti, Petrač i Medea vina – sve to skladno ukomponirano i zaokruženo u jednu okusnu cjelinu. Osim vinskih partnera tu je i poznati istarski proizvođač maslinovog ulja Chiavalon, čiji ekstra djevičanski nektar masline daje onu posebnu finiš-notu svakom jelu. 

Cilj je, kako kaže chef-patron Marin, vratiti staru slavu bistrou koji je slovio za jednog od najboljih u Hrvatskoj, a sudeći po premijernom nastupu i promjenama koje su ugodno iznenadile, velike su šanse da će se to i ostvariti. 

Tekst: Andrea Pančur

Fotografije: Goran Kovačević i Andrea Pančeur