Restoran Orca u Rovinju pripremio jela za sve markentingaše

Uz restoran Orca doživjet ćete prave okuse tradicionalne istarske kužine po kojima ćete zasigurno pamtiti svoj boravak u ovom predivnom gradu

Rovinj će i ove godine ugostiti poznati Weekend Media Festival, tradicionalno godišnje okupljanje vodećih stručnjaka iz područja komunikacija te raznih investitora i osoba iz poslovnog svijeta. Od 21. do 24. rujna, u prostorima stare tvornice duhana bit će predstavljeni novi komunikacijski trendovi, nove poslovne prilike te nova kreativna rješenja za stvarne poslovne probleme. Ovogodišnji Weekend Media Fest osmišljen je tako da posluži kao mjesto za stjecanje novih znanja i iskustava, ali isto tako i kao mjesto za dobru zabavu, opuštanje i uživanje.

Međutim, dobro druženje, kako to običaji nalažu, ne može proći bez dobre hrane, odnosno vrhunskih istarskih specijaliteta. Kako bi vaš boravak na ovogodišnjem, desetom po redu, izdanju Weekend media festivala bio savršen,  preporučujemo da posjetite restoran Orca koji će vas srdačno dočekati na samom ulazu u Rovinj, i počastite sebe i svoje društvo odličnim specijalitetima koji će vas apsolutno oduševiti kako vizualno, tako i pod nepcem. Tradicionalna istarska jela spravljena na jedan kreativan i moderan način teško da mogu bilo koga ostaviti ravnodušnim.

Ono što čini restoran Orca drugačijim od drugih i istovremeno pruža gostima jedno posebno iskustvo uživanja u dobroj hrani, jesu isključivo svježe sezonske namirnice i apsolutno najbolja usluga u gradu. Prepustite se nevjerojatnim gastro doživljajima uz isključivo svježu ribu i morske plodove koji u kuhinju restorana Orca dolaze svakodnevno, i to izravno iz mora, okusite prirodne arome i mirise istarskih tartufa i drugih gljiva iz Motovunske šume, probajte domaće tjestenine, sočna jela ispod peke i nadaleko poznati istarski pršut. Posebno će vas iznenaditi deserti bilo da je riječ o čokoladnoj torti, komadu domaćeg cheese cakea, sorbetta ili izvrsne panakote koja se topi u ustima. To sve, naravno, samo je dio bogate ponude koju ćete pronaći u ovom fine-dining restoranu s više od dva desetljeća iskustva u pripremanju tradicionalnih istarskih delicija.

Zanimljivo je također i to, što gotovo svi zaposlenici, od pomoćnog osoblja do glavnog chefa kuhinje, u restoranu Orca rade najmanje desetak godina, što pak gostima osigurava stalnu kvalitetu usluge koja je uvijek na zavidnom nivou  unatoč velikom restoranskom prostoru koji može primiti i do stotinjak gostiju. Svi oni koji pri izboru restorana traže onu toplu obiteljsku atmosferu, s Orcom će teško pogriješiti. Za stvaranje jednog takvog posebnog ugođaja zadužen je tradicionalni istarski kamin koji dominira interijerom te ljubaznost i šarm stručnog osoblja koje je u svakom trenu spremno preporučiti vam butelju kvalitetnog istarskog vina i tako učiniti vaše uživanje u jedinstvenim specijalitetima kuće potpunim.

Ako ste u Rovinju i tražite kvalitetu bez premca, onda je ovo pravo mjesto za vas. Bez obzira jeste li na Weekend došli poslovno ili u opuštenijoj ulozi posjetitelja, uz obiteljski restoran Orca sigurno ćete pretvoriti svoj boravak u ovom predivnom gradu u neponovljiv gastronomski užitak za pamćenje.

Tekst i fotografije:  Andrea Pančur