RougeMarin predstavio Premium PIK dry age steakove

U restoranu RougeMarin održana je prva Steak me out večera, a ako ste ljubitelj mesa i ne znate što to točno je, pripremite si kalendar za ekskluzivnu poslasticu. Vrhunski PIK i RougeMarin na rasprodanoj su večeri pripremali vrhunske dry age steakove!

Za PIK Vrbovec svi su čuli, a razlog tome što su bili i ostaju jedan od najvećih i najpoznatijih proizvođača mesa je njihova kvaliteta i nove ideje u ponudi. Steak me out večera u RougeMarinu još je jedna takva ideja. Okupljenim su gostima predstavili premium ponudu dry age steakova koji su nastali posebnom metodom dozrijevanja.

PIK Vrbovec – najkvalitetnija ponuda mesa

Neupitna kvaliteta PIK mesa rezultat je dugogodišnje suradnje i povjerenja u ono što dolazi s domaćih farmi. Do koje mjere ta kvaliteta stvarno ide, dovoljno govori i zanimljivost da PIK izvozi u Toskanu gdje se njihovo meso koristi za svjetski poznato jelo Bistecca alla Fiorentina.

Najveći su hrvatski proizvođač junećeg mesa, a među rijetkima nude premium dry age steakove za koje vjeruju da “će kao premium proizvodi, koji za sada još nisu dostupni u maloprodaji, obogatiti domaću ponudu mesa te da će jednako oduševiti „stare“ gurmane kao i one koji će tek postati dovoljno „zreli“ za ovakve užitke.” istaknuo je direktor sektora marketinga Boris Jaranović.

Chef Marin Medak i Boris Jaranovic, PIK

RougeMarin – mjesto s kreativnim idejama

Večeru je pripremao šef Marin Medak, koji je organizacijom kreativnih večera već pokazao na koju razinu želi podići ponudu mesa u Zagrebu. PIK se sa svojom ponudom odlično uklopio u njegovu viziju. Naglasio je kako je kvaliteta ovog mesa zaista nešto posebno, kako se radi o zahtjevnoj metodi u kojoj PIK do sada nikada nije zakazao.

Objasnio nam je kako se ovom dry metodom dobiva meso specifične crvene boje, iznimne sočnosti, karakteristične arome i mekoće, a osim Ginger tatarskog bifteka koji je pripremio pred nama ponuda je stvarno ostavila bez teksta.

Jeli smo Rib eye steak s pečenom mariniranom muškatnom tikvom, špinatom, coulis pečenom paprikom, čipsom od češnjaka i začinskom maslacom, Tomahawk i T-bone steak s krumpirićima, batatom, coleslawom, konfiltriranom ljutikom, pečenim češnjakom i pečenim limunom, ljutim umakom, senfom i umakom od zelenog papra. A sve je završilo Tiramisu desertom bez šećera i brašna s keksom od rogača, skutom i kardamom kavom.

Rezervirajte na vrijeme jer ovo nemate gdje probati

Atmosferu je dodatno podigao Saša Lozar koji je izveo nekoliko pjesama u akustičnoj verziji, a mi smo stvarno imali priliku probati nešto posebno i ekskluzivno po pristupačnoj cijeni. Bila je ovo prva u nizu Steak me out večera pa vam toplo preporučujem da za sljedeću na vrijeme rezervirate svoje mjesto jer je ova rasprodana u sat vremena. Pratite Facebook stranicu RougeMarine i zabilježite si datume 19.3. i 23.4. za novo Steak me out događanje.

Andrea Pančur