The Times uvrstio San Rocco među pet najboljih u Europi

 

Gotovo svi koji su ikada posjetili Istru pamte ju po spektakularnim prirodnim atrakcijama te neizostavnoj lokalnoj kuhinji kojoj uz razne autohtone specijalitete i delicije treba dodati i vrhunska vina. Upravo je jedan mali komadić te naše Istre, točnije Brtoniglu i njezinu jedinstvenu gastronomsku ponudu, novinar The Timesa zacrtao na karti kao posebnu destinaciju za sve istinske gurmane.

Ako tražite idealnu lokaciju za bijeg od dnevnih obaveza i frustracija, a pri tome volite uživati u vrhunskoj gastronomiji, najbolje je poslušati savjet svjetskog glasa The Timesa koji je upravo Brtoniglu uvrstio među top 5 idealnih i skrivenih europskih lokacija za vikend-odmor i istinsko uživanje u hrani, uključujući pri tome i San Rocco heritage hotel & gourmet restaurant poznat po komfornom smještaju i spektakularnim gastronomskim doživljajima koje svakodnevno pruža svojim gostima.

Raj za ljubitelje dobre hrane

Priča o Brtonigli je priča o prirodi, tradiciji, kreativnosti i originalnosti. Gotovo nestvarne su prirodne ljepote koje okružuju i čine od ovog malog istarskog naselja idilično mjesto za punjenje baterija nakon naporne svakodnevice. Upravo s tom unikatnom prirodom Istrijani su naviknuti živjeti pa stoga ne čudi što su upravo iz prirode prisvojili ono najbolje kako bi obogatili svoja i gurmanska iskustva svojih gostiju i posjetitelja.

Kapešante s istarskim pršutom, sušenim rajčicama i motar

San Rocco hotel smješten je u samom središtu Brtonigle, a ondje ćete pored odličnog smještaja u rustikalno dizajniranim sobama pronaći i neke od jedinstvenih specijaliteta koji se temelje na svježim i zdravim prirodnim namirnicama poput tartufa, šparoga, maslina, mesa autohtonog istarskog goveda i tek ulovljene morske ribe. Istarska regija jedina je na svijetu u kojoj možete uživati u spektakularnim okusima i aromama svježih ljetnih i zimskih tartufa tijekom cijele godine s obzirom kako se upravo nedaleko od Brtonigle nalazi jedno od najvećih prirodnih staništa ovog cijenjenog gomolja.

Još jedna zanimljivost leži u tome što umjesto uobičajenih, u San Rocco restoranu koriste samo ekstra djevičansko maslinovo ulje koje sami proizvode, baš kao i posebni vinski ocat Cavallier. Sve to kako bi svojim gostima priuštili jedno cjelovito iskustvo uživanja u hrani koje ne mogu doživjeti baš nigdje drugdje.

Upravo ta kombinacija prirodnog okruženja i zdrave mediteranske kuhinje začinjene posebnih autohtonim sastojcima učinila je Brtoniglu i San Rocco heritage hotel & gourmet restaurant jednim od najboljih „tajnih“ gurmanskih odredišta i oaza potpunog mira na našoj obali, što sve češće prepoznaju renomirani svjetski gastro vodiči i utjecajni mediji poput The Timesa, vođeni visokim kulinarskim standardima. Kako ističe upravo ovaj poznati medij – sve što trebate ponijeti sa sobom je apetit!

Još jedna potvrda da restoran San Rocco spada u sam vrh istarske i hrvatske gastronomije je i članstvo u udruzi Jeunes Restorateurs d’Europe.

Tekst i fotografija : Andrea Pančur