Darujemo 3 boce likera Teranino Aura

U suradnji s tvrtkom Aura proizvodi darujemo 3 čitatelja s po 1 bocom likera Teranino Aura.

Teranino 0,7 lKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu
U subjektu navedite: MDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog
Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite našu facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do
20. prosinca

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima
bit će objavljena 21. prosinca

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Teranino Aura

izuzetno je ukusan spoj voćne rakije i istarske sorte crnog vina terana te 10 vrsta začina (cimet, klinčić,vanilija…) koji ovom likeru daju vodeće mjesto kod potrošača. Udio alkohola je 15,9%, ima osebujnu voćnu aromu, jako je lagan i pitak. Servira se na temperaturi do 5°C.

Tvrtka Aura proizvodi

bavi se proizvodnjom ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda kao što su rakije, džemovi, čajevi te ostali autohtoni proizvodi od samoniklog ljekovitog bilja te divljeg voća ubranog u ekološki čistom okolišu na obroncima istarske Ćićarije daleko od cesta i naseljenih mjesta. Od početne proizvodnje za vlastite potrebe razvili su se u obiteljsku tvrtku koja prvenstveno vodi računa o kvaliteti svojih proizvoda, koja mora biti onakva kakvu su mogle proizvesti samo naše bake u kućnoj radinosti bez ikakvih konzervansa i umjetnih sastojaka.

AuraU proizvodnji se mogu naći zanimljive delicije, od džemova koji se rade od koprive, mente, maslačka, kadulje, bazge, smokve, šljive i drijena do rakija koje odležavaju tri godine, pola godine na maceraciji, potom se destiliraju, destilat se vraća u macerat koji se pretače kroz sljedeće dvije i pol godine i do šest puta kako bi se na prirodan način izgubio talog te došlo do finalnog proizvoda koji je tek tada spreman za tržište. Uz tradicionalnu bisku, medicu i teranino, proizvode rakije od kadulje, mente, drijena, rogača, masline i badema, divlje kruške, divlje jabuke, latica ruže, šipka, šumskog voća te travaricu, a neizostavna je biska extra, jedinu na našem tržištu, a proizvedena je od bijele imele ubrane isključivo sa stabla jabuke.

Aura-kotao za destilacijuAura proizvodi mogu se pronaći u boljim vinotekama diljem Hrvatske, trgovinama delicija, renomiranim hotelskim kućama te vrhunskim restoranima. Uz to imaju i svoje trgovine u Istri koje se nalaze u Humu – najmanjem gradu na svijetu, te Buzetu – gradu tartufa gdje se nalazi destilerija i gdje se odvija proizvodnja. Osim u Istri, Aura trgovine su u Vrbniku na Krku te u Nacionalnom parku Krka.

Proizvodi Aura na tržištu su prepoznati kao vrhunski brend u koji je uloženo puno rada i neizmjerno velika količina ljubavi za svaki proizvod, stoga i njihov slogan potkrepljuje sve prethodno rečeno: ‘Rukom ubrano, s ljubavlju pripremljeno, vama na dar‘.