DARUJEMO 3 boce Havana Club ruma

U suradnji s Pernod Ricard Croatia darujemo 3 čitatelja s po 1 bocom Havana Club ruma.

Havana Club rum - bocaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu
U subjektu navedite: MDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog
Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite našu facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 8. ožujka
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 9. ožujka
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Havana Club traži novi mojito

Među mnogim znamenitostima Kube, kokteli su uvijek zauzimali posebno mjesto. Havana Club International nastavlja ovu reputaciju i ove godine poziva barmene da osmisle novi kubanski klasik među koktelima. Pobjednici državnih Havana Club natjecanja otputovat će u Havanu  u lipnju i tamo boraviti pet dana koji će kulminirati globalnim finalom. Tijekom boravka, finalisti će okusiti kubanski način života, učiti o kubanskoj kulturi, koktelima i okusima, proizvodnji ruma i cantinero barmenskoj tehnici i stilu kroz što će ih voditi slavni poznavatelji ruma. Na kraju putovanja, finaliste očekuje natjecanje u pripremanju novog klasika među kubanskim koktelima gdje će koristiti prikupljeno znanje i sastojke kojih su ih inspirirali tijekom boravka na Kubi.

Havana Club Grand PrixVažnosti natjecanja može posvjedočiti i Julien Escot, pobjednik devetog izdanja Havana Club Grand Prix i vlasnik Papa Doble u Montpellieru koji kaže ‘Grand Prix je apsolutni vrhunac moje karijere do sada – omogućio mi je da učim od svjetskih autoriteta kad je rum u pitanju te sam dobio dragocjeni uvid u kategoriju, kvalitetu i podrijetlo kubanskog ruma. Bilo je to izazovno iskustvo koje je na test stavilo svu moju kreativnost i sposobnost. Jednako tako bilo je to i nezaboravno iskustvo pa je moj topli savjet svim barmenima da se prijave na Grand Prix – neće požaliti!’

Havana Club International S.A. utemeljen je u studenom 1993. godine od strane kubanske kompanije koja proizvodi rum Cuba Ron S.A. te francuske Pernod Ricard Group, s ciljem razvoja Havana Club branda u svijetu te proširenja međunarodne distribucijske mreže. Havana Club se 2012.godine prodala u više od 45 milijuna boca te je rum broj tri u svijetu, kao i vodeći premium brand ruma. Tvrtka ima sjedište u Havani i izvozi u više od 120 zemalja širom svijeta, osim SAD-a u kojem je na snazi embargo na uvoz proizvoda s Kube.