U suradnji s vinarijom Vinoplod Šibenik, Časopis Menu daruje 5 čitatelja s po 1 buteljom vina Babić Morinje 2011.
Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu
U subjektu navedite: MDAR4
a u tekstu: vaše ime i adresa vaš razlog
Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com
Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 23. kolovoza
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 24. kolovoza
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com
Kvalitetni suhi Babić Morinje uzgojen je u Jadrtovcu u vinogradu Zdravka Kursana. Njegovo grožđe se u Vinoplodovoj vinariji prerađuje od 2009., a prvo punjenje Babića Morinje je iz 2011. godine kada se dobilo vino koje se od te sorte i očekuje s optimalnim omjerom količine, alkohola (13,%), ekstrakta, kiseline i punoće.
Vinoplod Šibenik jedna je od najstarijih ‘živućih’ vinarija na našoj obalih. Pretvorbeni cunami iz devedesetih nije uspio uništiti niti prodati ovaj vrijedni objekt za 1 kunu. Oni su, naime, sami svoji vlasnici na čelu s direktorom Mirkom Čalom, koji se od prvoga dana borio da svi koji tamo rade budu i vlasnici vinarije.
Vinarija je u simbiozi s vinarom Zdravkom Kursarom uložila znatna sredstva u vinograd na Jadrtovcu, a rezultat je odlični Babić Morinje koji je, po ocjenama znalaca, na tankoj liniji između kvalitetnog i vrhunskog vina. To je vino s više kiseline od Babića iz primoštenskog vinogorja, ali i velikim potencijalom kada vinograd stasa.