Darujemo 5 butelja Maraštine Jokić 2012

U suradnji s Vinarijom Jokić iz Lišana Tinjskih, Časopis Menu 5 čitatelja daruje s po 1 buteljom vina Maraština 2012.

 Jokić-MaraštinaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu
U subjektu navedite: MDAR5
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog
Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 30. kolovoza
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 31. kolovoza
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Na 5. Vinfestu u Benkovcu, Jokićeva Maraština postala je šampion bijelih vina. To izuzetno svježe vino upravo u ljetnom razdoblju pokazuje svoje najbolje lice: 12,7 % alkohola, 1 g neprovrelog šećera i 6,1 % kiseline čine ovaj nektar nenadmašnim u njegovoj kategoriji.

U ponudi kuće je i Muškat žuti, polusuho vrhunsko vino (13% alkohola, 6,3% kiseline s 8 g neprovrelog šećera po litri). U kategoriji kvalitetnih vina su Chardonnay s 14% alkohola i 2 g neprovrelog šećera te Pošip s 13,5% alkohola, 5,9% kiseline i 1 g neprovrelog šećera po litri.

Jokić kreće u izgradnju velikog podruma u blizini sadašnjega proizvodnoga pogona, tako da će Ravni kotari dobiti još jedan reprezentativni podrum koji će u prvoj fazi puniti 80.000 litara vina, a u bliskoj budućnosti i 300-400.000 litara s obzirom na to da će zasaditi još tri hektara maraštine koja će biti nosivi brand vinarije. Vinarija nije zanemarila ni proizvodnju crnoga vina te ga kupažiraju od kupljenoga lokalnoga grožda – merlot, cabernet sauvignon i shiraz.