DARUJEMO 5 butelja vina Šember Pinot crni

U suradnji s vinotekom Bornstein i tvrtkom Bin 19, čitateljima darujemo po jednu bocu ovoga profinjenog plešivičkog vina.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR2

a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite našu facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 23. lipnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 24. lipnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.comBin19 (Kopiraj)

Relativno nježno, zrelo, formirano, skladno crno vino tipičnih sortnih obilježja u boji, mirisu i okusu, te i, na pomolu, s notama koje se razvijaju u vinu s vremenom kako odležava u boci. Žive kristalno bistre rubinske, sorti svojstvene svjetlije boje, na nosu vrlo dobro izraženo, složeno, bouquet karakteriziraju skladno izmiješane voćnost, te floralne, biljne i, blago, mirodijske note. Voćni segment u znaku je maline, trešnje (iz kompota), zatim ljubičice, sijena, aroma dobivenih zahvaljujući boravku u bačvi (dodir vanilije, klinčića…) i, poslije, u butelji. U ustima toplo, slankasto, malo gorkasto, s dobrom kiselosti, s time da su kiseline umirene i dobro uklopljene. Zaokruženo je do glatkoga, tanini tek blago skupljaju, i suše na samome kraju, tijelo vitko.

Prijat će na 16 do 18 stupnjeva Celzija.

Plešivica-Okić, vinogradi na poziciji Starjak, sorta je Pinot crni, trsje je staro četiri  do sedam godina, maceracija od osam dana, dozrijevalo 11 mjeseci u rabljenom barriqueu, označeno kao kvalitetno suho vino s kontroliranim porijeklom, 12,5 vol %, 0,75 lit.

***

Tvrtka Bin19 d.o.o. na hrvatskom tržištu prisutna je od 2004 godine, kada je postala ekskluzivni uvoznik i distributer vrhunskih i kvalitetnih vina iz Južne Australije renomiranih vinarija D’Arenberg i Nepenthe. Uz suradnju s najvećim i najcjenjenijim vinarima Hrvatske, postaju i glavni distributer talijanskih pjenušavih vina, cijenjenog vinara Tenuta Santa Ana di Genagricola. Osim talijanskog i australskog uvoza, u ponudi imaju cijelu paletu hrvatskih vina renomiranih imena s kojima su prisutni u najekskluzivnijim hotelima, restoranima i vinotekama na području cijele Hrvatske.bornstein-logo (Kopiraj)

Supružnici Borošić, kao pokretači i ikone hrvatske vinske scene nakon 23 godine rada u Vinoteci Bornstein, zasluženo odlaze u mirovinu, a u dobrom duhu, tvrtka Bin 19 d.o.o.,  kao novi vlasnik, nastavlja u istom smjeru s istim imenom, na tragu iste tradicije, ali s novim elanom i idejama.

Vinoteka Bornstein (Kaptol 19, Zagreb) jedna je od tri najljepše u Europi, smještena u starom podrumskom prostor, a na svojim policama nudi veliki izbor hrvatskih i stranih vrhunskih vina. U posjedu su najveće i najvrijednije kolekcije arhivskih vina u Hrvatskoj, među kojima i najstarije boce Bijelog burgundca iz 1947. godine. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.