Darujemo knjigu: Amila Žujo – Transfer

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, portal Menu daruje 3 primjerka knjige Amile Žujo ‘Transfer’.

Amila Žujo-TransferKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR1
a u tekstu: vaše ime, adresa i telefon         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 15. ožujka
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 16. ožujka

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com
Psihodelično putovanje labirintom virtualnog i stvarnog života narativnom energijom otvara vrata nove percepcije.

‘Ova knjiga je luda, začarana, moćna, govori o rušenju vrijednosti svijeta, govori o problemu autoriteta, o mogućem trijumfu nas nad samima sobom i svijetom, i o ljepoti koja nas čeka ukoliko izađemo iz tih koordinatnih sustava!
Amila Žujo ništi način kako se obično piše. Ona se okreće protiv dobro utabanih staza u pisanju i kreće čistim ludilom, ekstazom pisanja koja je doista neviđena u romanu prvijencu i vrlo je rijetko viđena u romanima uopće! To je čarobna knjiga sa zlatnim Tolstojevim ključićem i samo dobro upućeni imaju prilike znati za nju!’
Milana Vuković Runjić

‘Atmosfera dešavanja je kao svijet Jodorowskog, u kome se prepliću groteska, somnambulnost, fantazija, mit, labirinti svijesti,virtualna stvarnost, ali i bezdušje i nehatnost postojanja, u kome je ljudski život sveden na programsku shemu i kodiranu numeru birokratskih računala, kod Amile osuđen na zaborav suštinskog, koji survava čovjeka u bagatelu bivanja.
Amila je nesumnjivo više od književnice, ona je čarobnica koja zna da se demon uvukao u postojanje, da on hipnotizira ljude i podređuje ih svojoj opakoj volji, no ona isto tako zna i kako da neutralizira njegovu moć i progna ga iz postojanja. To se može dogoditi samo iz dubine ljudskog srca, kada se ono probudi i otvori prema slobodi i bezgraničnom, bez straha i sumnje u sebe.’
Aleksandar Dramićanin

‘Ovo tajanstveno putovanje drugačijim svjetovima otvara vrata nove percepcije. Autorica se, jedinstvenom narativnom energijom i jezičnom virtuoznošću, kreće kroz zapanjujuće fragmente stvarnosti.