DARUJEMO knjigu: Hanif Kureishi – ‘Intima’

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, čitateljima darujemo 3 primjerka knjige Hanifa Kureishija – ‘Intima’

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

Hanif Kureishi-Intima 2 (Kopiraj)U subjektu navedite: MDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite našu facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 20 . travnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 21 . travnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

‘Ovo je najtužnija noć jer odlazim i neću se vratiti’, rečenica je koja nas, bolna u svojoj jednostavnosti, kao udarac mokrom krpom uvodi izravno u komorni svijet kontroverznog romana proslavljenog britanskog dramatičara i novelista Hanifa Kureishija.

Jay, sredovječni nagrađivani scenarist, pripadnik baby-boomaške generacije djece cvijeća, a danas obiteljski čovjek i mondeni Londonac, odlučuje napustiti svoju partnericu i njihovo dvoje djece. Čitava se priča ovog kratkog, nevjerojatno gustog i iznimno vješto sročenog romana koji se čita u jednom dahu, odvija u okviru jedne preduge noći – one u kojoj Jay, pred odlazak, kontemplira o usponima i padovima svoje veze sa Susan.

Kureishi bespoštedno te onkraj malograđanske predodžbe o stidu do krajnosti ogoljava obiteljsku intimu, na živo secirajući slojevito tkivo međuljudskih odnosa i pokušaja da se život proživi u skladnoj zajednici s jednom osobom. S ovom se napetom pričom zatvorenom u jednoj kući i jednoj svijesti čitatelj od prve stranice saživljava: dileme koje ona otvoreno iznosi na stol naše su vlastite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.