Darujemo knjigu: Hvala, ne kuham

U suradnji s izdavačkom kućom Ibis grafika, portal Menu daruje 1 primjerak knjige Marine Zrnić ‘Hvala, ne kuham’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR2
a u tekstu: vaše ime, adresa i telefon         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 14. veljače
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena
15. veljače

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Marina Zrnić-Hvala ne kuham (Ibis grafika)Kuharica sirove veganske hrane ‘Hvala, ne kuham: praktični vodič za (sirove) gurmane novog doba’, sadrži 24 recepta prilagođena namirnicama našega područja i svakodnevnoj konzumaciji.

Jedinstvena je po tome što je podijeljena na 12 niskomasnih (bez dodanih masnoća, ili sa vrlo malo) i 12 gurmanskih recepata (sa smanjenom količinom masnoća) s uvodom o sirovoj hrani u kojem autorica Marina Zrnić preispituje ustaljene dogme u ovoj prehrani i daje praktične savjete kako sirovu prehranu učiniti održivom.

Marina Zrnić započela je svoju ‘sirovu priču’ u ljeto 2011. i otada svakodnevno skuplja nova iskustva i saznanja o ovakvom načinu života u datim (ne uvijek povoljnim) okolnostima. Nakon dvije godine sirovog veganstva odlučila je započeti blog ‘Figgy Piggy i Veličanstvena Smokva’ u kojem spaja ovaj način prehrane i održivost pokušavajući ga prilagoditi podneblju u kojem živimo.

U ovoj (ne)kuharici autorica dijeli s vama svoja razmišljanja i dosad skupljeno znanje. Recepti koriste sezonske, svježe i lako dobavljive namirnice. Smišljeni su tako da ih možete prilagoditi sezoni i svom budžetu te da ih možete praviti svaki dan.

Obogatite svoj jelovnik ovim ukusnim jelima koja će vam pokazati da sirova hrana može biti uzbudljiva za nepce, a istovremeno blagotvorna za tijelo.