Darujemo knjigu: Ivana Simić Bodrožić ‘100% pamuk’

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, časopis i portal Menu daruje 3 primjerka knjige Ivane Simić Bodrožić ’100% pamuk’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 20. srpnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 21. srpnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Nakon velikog uspjeha romana ‘Hotel Zagorje (u Hrvatskoj prodan u 20.000 primjeraka te preveden na njemački, francuski, češki i druge jezike) u kojem se bavila ratnom dramom i njezinim razornim posljedicama na život generacije odrasle u ratu, nova knjiga Ivane Simić Bodrožić ’100% pamuk’, donosi nam 15 izvrsnih priča o životu žena u tranzicijskom društvu Hrvatske.

U svakoj od njih autorica se bavi intimnim obiteljskim dramama, minuciozno i psihološki iznijansirano razotkriva slojeve obiteljskih odnosa koji posredno govore i o neuspješnoj transformaciji društva.

Roditelji i djeca, susjedi, supružnici, ljubavnici… čine mikrokozmos ovih priča, ispričanih iz perspektive glavnih junakinja. Autorica nas uvodi u intimne svjetove junakinja u prijelomnim trenucima njihova života, a te rubne situacije, na prvi pogled svakodnevne, u pitanje dovode njihov identitet, preoblikuju sve dosadašnje spoznaje, stavove i njih same, čine okosnicu priča te otvaraju prostor za tihe pobune i opasne promjene. Sudbine njezinih bolno (ne)uklopljenih junakinja pokazuju nam ono čemu svjedočimo svakodnevno; niti jedna emancipacija ne prolazi nekažnjeno.

Intimni ponori koje pred nama otvara Ivana Simić Bodrožić mogu nas uznemiriti, ali istodobno jamče čitalački užitak.