Darujemo knjigu: Jasmin Imamović – Slana zemlja

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, časopis i portal Menu čitateljima daruje 3 primjerka knjige Jasmina Imamovića ‘Slana zemlja’.

Jasmin Imamović - Slana zemljaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 12. srpnja

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 13. srpnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Šest desetljeća od okončanja Drugog svjetskog rata, reći će jedni, sedamdeset godina od objavljivanja ‘Travničke hronike’ i ‘Na Drini ćuprija’, reći će drugi, Jasmin Imamović čitateljima daruje roman u kojem spaja i prepleće nagomilane brige i nepisane rečenice, bori se protiv zaborava i vraća dostojanstvo najsnažnijim riječima svih jezika, svih vjera i nacionalnosti. Ljubav je jedna od takvih. I ne samo jedna od njih. Ona je i najvažnija.

Priče Imamovićevih junaka se ulančavaju, nadovezuju, ponavljaju različitim gledištima… Iz Mustafina, Enverova, Rudijeva i Fridina ja, izbija još jedno, ono glavno i središnje. Čita se stav samog autora; osluškuju se njegove sumnje te prepoznaju strahovi i nade.

Iznad svih tih ja, svih kazivača i svjedoka vlastitih života i jednog dijela naše povijesti, ispisuje se nadnaslov Ja sam Jasmin Imamović. On se može pojaviti u još nekoliko varijanata; Ja sam Jasmin Imamović, pisac; Ja sam Jasmin Imamović, gradonačelnik; Ja sam Jasmin Imamović – obožavatelj trena. A u svemu tome je ipak najvažnije da svojim romanima, taj Jasmin Imamović, želi naglasiti što smo i tko smo. U ‘Slanu zemlju’ upisani su stihovi koje prepoznaju generacije, i generacije. Riječi ‘Je l’ ti žao što se rastajemo’ ne provociraju pitanje autorstva. One su preživjele sve. I povezale sve one koji znaju da se ljubav – ni u vremenima velike povijesti – ne može naučiti zaboravu.

(iz pogovora Julijane Matanović)