Darujemo knjigu: Jens Lapidus – Život na visokoj nozi

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, časopis i portal Menu čitateljima daruje 3 primjerka knjige Jensa Lapidusa ‘Život na visokoj nozi’, završni dio njegove ‘Stockholmske trilogije’ nakon ‘Lake love’ i ‘Nemoj zajebat‘.
Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 31. svibnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 1. lipnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Jens LapidusJens Lapidus stockholmski je odvjetnik koji je sudjelujući u sudskim parnicama stekao dubok uvid u tajne stockholmskog podzemlja, gdje veliku ulogu igraju i kriminalci s područja bivše Jugoslavije. To mu je iskustvo pomoglo da napiše romane koji su oduševili čitatelje diljem svijeta i doživjeli filmske ekranizacije i prikaže realnu sliku mračnije strane Stockholma. A tko će biti novi kralj tog svijeta opasnosti i luksuza, otkriva roman ‘Život na visokoj nozi’.

V.B.Z. priprema izdanje Lapidusova posljednjeg romana ‘VIP soba’, koji kritičari opisuju kao tarantinovsku osvetničku fantaziju u kojoj autor još izravnije napada mit švedskog sustava blagostanja.

‘Lapidus je odvjetnik istinskog socijalnog patosa te na politiku suzbijanja zločina gleda s hrabrošću koja mnogima danas nedostaje. Lapidus je potreban, kao odvjetnik, kao pisac i kao kritičar društva.’
(Aftonbladet)Jens Lapidus-Život na visokoj nozi

Roman ‘Život na visokoj nozi’ donosi žestoku priču o borbi za ostavštinu jedne od najvećih kriminalnih organizacija u švedskome podzemlju.

Jorge je većinu života zarađivao kao kriminalac i preprodavač droge. Po izlasku iz zatvora, sa svojim starim prijateljem Mahmudom vodi kafić, no nedostaje mu uzbuđenja. Stoga smišlja plan kako se brzo i lako domoći velike love koja bi njemu i prijateljima omogućila luksuzan život u inozemstvu.

U međuvremenu, inspektoru Martinu Hägerströmu povjeren je zahtjevan zadatak u sklopu tajne policijske operacije Ariel Ultra. Uskoro dobiva otkaz u policiji te biva degradiran na mjesto nadzornika u zatvoru. Tu polako počinje stjecati povjerenje ljudi iz stockholmskog krim-podzemlja. Njegov krajnji cilj je Johan Westlund, poznat kao JW, stručnjak za pranje novca i novopečeni pripadnik stockholmskog jet seta s jakim vezama u švedskom podzemlju. No zadobivanje JW-ova povjerenja pokazat će se Hägerströmovim najvećim iskušenjem…

Natalie je dvadesetdvogodišnja kći jedinica Radovana Kranjića, srpskog bosa koji godinama suvereno vlada švedskim krim-podzemljem. Nakon niza nepredvidljivih događaja i naglih obrata Natalie se, potpuno nespremna, zatiče u središtu kaotičnog vrtloga borbi za kontrolu nad očevim kriminalnim carstvom. Konkurencija je velika i jaka. A ujedno i vrlo okrutna. Tko će, u slučaju da Radovan ode, postati novi kralj – ili kraljica – švedskog podzemlja?

Surovo i mračno, s oštrim i neuvijenim dijalozima koji odišu autentičnošću, Lapidus ispisuje još jedno poglavlje svoje trilogije o beskrupuloznoj borbi za prevlast u švedskom kriminalnom podzemlju, a čiji je cilj jednostavan i očit – život na visokoj nozi. Lapidus nam otkriva jedan manje poznat Stockholm – grad koji je meka lopova, preprodavača droge i bandi.

VBZ / Foto: Krasnodar Peršun