Darujemo knjigu: Lidijin obiteljski stol

U suradnji s izdavačkom kućom Meandarmedia, darujemo 2 primjerka knjige Lidije Bastianich Mattichio – ‘Lidijin obiteljski stol’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 19. listopada
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 20. listopada
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Lidia Bastianich, jedna od najpoznatijih masterchefova u svijetu i njezina kuhinja ponovno je tema mnogobrojnih članaka u hrvatskim medijima povodom dokumentarnog serijala ‘Lidijina kuhinja’ koji se na HTV-u 2 emitira subotom u dva termina.

Njezina životna priča mnogo je puta ispunjavala stranice blještavih magazina, gostovala je u brojnim televizijskim emisijama, bila predstavljena dokumentarnim filmovima, no tek se pokoji recept iz njezinoga nevjerojatno bogatog opusa kulinarske publicistike probio u hrvatsku javnost.

‘Lidijin obiteljski stol’ iznimno je bogata, temeljita i raskošno ilustrirana knjiga o kuhinji iz dana u dan za vlastitu obitelj, za obiteljske prigode i svečanosti, za užitak pripreme hrane i konzumiranja. Riječ je o prvom prijevodu i jedinom prijevodu jedne njezine knjige na hrvatski usprkos činjenici da je Lidia Bastianich hrvatskog podrijetla.

‘Pisanje kuharice je poput putovanja kroz moj život. Svaki recept ima priču, a svaka priča je dio mojih osobnih sjećanja… Ovom knjigom više želim izraziti radost i kreativnost koje pronalazim u obiteljskom kuhanju nego dati točne mjere i tehnike za pojedini recept. Iznošenje domaće hrane na stol – pažljivo kupljene, svjesno pripremljene, u skladu sa željama ljudi koje hranimo odgojni je čin. Kroz njega učimo i dijelimo svoje emocije, mudrost i ljubav.’
(Lidia Bastianich Mattichio)