Darujemo knjigu: Mirjana Krizmanić – O toleranciji

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, časopis i portal Menu čitateljima daruje 3 primjerka knjige Mirjane Krizmanić ‘O toleranciji’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 18. listopada

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 19. listopada

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

U knjizi ‘O toleranciji: Koliko smo tolerantni u obitelji, na poslu, u društvu’, prof. Mirjana Krizmanić ustanovljuje da tolerancija, kao sastavni dio života, povećava kvalitetu življenja svakog pojedinca te da opravdana netolerancija sprječava nepoželjne oblike ponašanja.

Ova će knjiga o toleranciji na različitim mjestima i u različitim prilikama potaknuti svakog čitatelja na razmišljanje o vlastitom tolerantnom ponašanju te odgovoriti na pitanje: ‘Trebamo li baš prema svima biti dobri, pa čak i prema onima koji čine štetu?’. Mirjana Krizmanić razlaže da je teško biti strpljiv s osobama koje nam se ne sviđaju i da to zahtijeva puno više nego što su ljudi spremni pružiti.

Dosadašnje knjige ugledne hrvatske psihologinje postigle su veliki uspjeh (u izdanju VBZ-a izašla su još tri naslova: ‘A što sad?’, ‘A sad… radost i veselje’, ‘Jesenji valcer’), a vjerojatno će se isto dogoditi i s najnovijom knjigom.

Bilo bi lijepo kad bismo svi znali kako biti dobri i ljubazni prema drugim ljudima i samima sebi te kad bismo to mogli i provoditi.

Činjenica da se o toleranciji mnogo govori, ali premalo zna, potakla me na ponovno razmatranje tolerancije u svakodnevnom životu svakoga od nas i društva u cjelini. U proteklih desetak godina pokazalo se da se tolerancija i dalje često spominje, ali rijetko primjenjuje u svakodnevnom životu pojedinca, obitelji i društva.

(Mirjana Krizmanić)