Darujemo knjigu: Vedrana Rudan – Zašto psujem

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, časopis i portal Menu daruju 3 primjerka knjige Vedrane Rudan ‘Zašto psujem’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: nagradni.izazov@gmail.com

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 1. studenoga
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 2. studenoga
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: nagradni.izazov@gmail.com

Autorica pokazuje da je psovka književni postupak koji je još uvijek jednako efikasan i uznemirujući kao i u vrijeme pisca Janka Polića Kamova.

Nakon što u prologu objasni zašto psuje (zato što se nikome ne mora dodvoravati, ‘zato što nije u sukobu interesa nego u sukobu sa svijetom i samom sobom’, zato što ne pristaje na tezu da ‘baba njenih godina treba u miru čekati smrt’, zato što želi pisati ono što misli bez obzira što drugi zbog toga mislili o njoj…) Vedrana Rudan u jednako furioznom ritmu odgovara na pitanja: Čemu služe žene, Čemu služe muškarci, Čemu služe djeca, Čemu služi Hrvatska i Čemu služi život. Svakoj od tih tema posvećeno je desetak tekstova, a nakon što ih pročitate, potpuno vam je jasno čemu služi Vedrana Rudan.

Da nam kaže istinu, koliko god ona bila bolna!

Na promociji knjige u Beogradu, o kojoj su se raspisali brojni srpski mediji, uspoređujući je s najposjećenijim rock koncertom, autorica je rekla da je psovanje dio njezine umjetničke osobnosti. Bez dlake na jeziku progovorila je i o temama zbog kojih su se posjetiteljima crvenjeli obrazi. Nakon ovoga može se samo reći da s nestrpljenjem iščekujemo promociju knjige u Zagrebu.