CITROËN LANSIRA NA HRVATSKO TRŽIŠTE NOVI C4 I Ë-C4, 100% ËLEKTRIČNI!

 • Citroën s novim C4 i 100% električnim ë-C4 nastavlja svoju električnu ofenzivu i ispisuje novo poglavlje u svojoj povijesti na području kompaktnih limuzina.
 • Ova kompaktna limuzina ispunjava očekivanja segmenta i naglašava identitet marke Citroën sa:

Izborom pogonske energije: novi 100% ëlektrični ë-C4 je 5. automobil u opusu električne ofenzive marke Citroën nakon modela SUV C5 Aircross Hybrid, ë-Jumpy, ë-SpaceTourer i ë-Jumper. Novi C4 je također dostupan u benzinskoj i dizelskoj izvedbi.

Snagom koncepta: utjelovljuje snažni iskorak u dizajnu silueta modela Citroën, donosi povišeni položaj na kotačima velikih dimenzija, aerodinamičnu i energičnu siluetu koja uključuje kodove SUV vozila, naglašen dizajn s grafičkim elementima nudeći brojne mogućnosti personalizacije.

Udobnosti u unutrašnjosti: sve prednosti programa Citroën Advanced Comfort® za povećanu udobnost za sve s progresivnim hidrauličnim graničnicima, sjedalima Advanced Comfort ili  Smart Pad Support Citroën kao svjetskom premijerom. Iskustvo udobnosti osnaženo je s 20 tehnologija za pomoć u vožnji koje uključuju Highway Driver Assist, drugu razinu polu-autonomne vožnje kao i 6 tehnologija za povezivost. Te kvalitete su dodatno naglašene na novom, 100% ëlectričnom ë-C4 koji nudi iskustvo ë-Comfort.

Novi Citroën C4 u ponudi je na hrvatskom tržištu s četiri razine opremljenosti (Live, Feel, Feel Pack i Shine), tri benzinska motora (PureTech 100 S&S BVM6, 130 S&S BVM6 i EAT8 te 155 S&S EAT8) te 2 dizelska motora (BlueHDi 110 BVM6 i BlueHDi 130 EAT8). Novi ë-C4, 100 % električni u ponudi je s tri razine oprljenosti (Feel, Feel Pack i Shine) sa 100 % električnim motorom. U ponudi je s 5 godina jamstva, a posebna ponuda prilikom lansiranja je 5 godina servisiranja i besplatna registracija. Prilikom kupnje uz Citroën Financiranje, novi Citroën C4 & ë-C4 u ponudi su s 0 % kamata uz financijski leasing, te s 3 % fiksne kamate uz kredit.

 • U SREDIŠTU SEGMENTA KOMPAKTNIH LIMUZINA

Nakon ofenzive na teritoriju SUV vozila obilježene uspješnim lansiranjem SUV modela C3 Aircross i C5 Aircross, Citroën se priprema za novu važnu etapu sa snažnim povratkom na tržište limuzina. Kompaktne limuzine igraju važnu ulogu na europskom tržištu i predstavljaju gotovo 28% prodaje C segmenta u 2020. Novi C4 & ë-C4, 100% ëlektrični udovoljavaju svim očekivanjima segmenta, nudeći moderan koncept prepun karaktera prilagođen današnjem svijetu. 100% električni, benzinski ili dizelski, ovo je nova generacija kompaktne limuzine Citroën inspirirane kupcima i njihovim načinom doživljaja automobila, a posjeduje sve kvalitete za protresti segment koji se obnavlja.

 • 3 RAZLIČITE POGONSKE ENERGIJE NA IZBOR: 100% EleKtriČNI, BENZINSKI ILI DIZELSKI

Novi C4 & ë-C4, 100% ëlektrični, to je isti moderan i tehnološki automobil dostupan s tri različite pogonske energije: 100% električni, benzinski ili dizelski kako bi omogućio kupcima izbor učinkovitih motora koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama. Novi 100 % električni ë-C4 je 5. u strategiji elektrifikacije marke Citroën, nakon modela SUV-a C5 Aircross Hybrid, ë-Jumpy, ë-SpaceTourer i ë-Jumper.

 • nasljeđe kompaktnih limuzina

Citroën i kompaktne limuzine, to je priča o uspjehu od prvog C4 iz 1928. Bogata povijest koja uključuje GS, izabran 1971. europskim automobilom godine i koji je 2020. proslavio 50. rođendan. Radi se o linija automobila koja je prepoznatljiva po svom karakteru, udobnošću i držanju ceste kroz desetljeća: C4 – 1928, Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 – 2004., C4 – 2010. i C4 Cactus.

 • stoljeće udobnosti i karaktera

Novi C4 & ë-C4, 100% električni, temelje se na dugom i bogatom iskustvu marke Citroën u segmentu kompaktnih limuzina s gotovo 12 500 000 prodanih primjeraka u 92 godine: prva generacija C4 (1928), Ami 6 i Ami 8, GS i GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004. i 2010. generacije) i C4 Cactus. To je linija kompaktnih limuzina koje su obilježile automobilsku povijest odgovarajući na potrebe kupaca: s velikom udobnošću i odličnim držanjem ceste, kompaktne izvana i prostrane iznutra, elegantne i robusne. Novi C4 &  ë – C4 su 10. generacija kompaktnih limuzina Citroën. Oni vraćaju u život elemente koji čine duh Citroëna: duh André Citroëna u C4 iz 1928., hrabri dizajn Ami 6 i Ami 8,legendarnu udobnost modela GS i GSA, suvremenost BX-a, besprijekorno držanje ceste ZX-a, velikodušnu prostranost modela Xsara, tehnologiju i svestranost C4 (generacije 2004. i 2010.) i originalan karakter C4 Cactusa.

 • CITROËN C4 (GENERACIJA 1928.)

Otkriven 1928., prva generacija C4 je prvi kompaktni automobil marke. Udoban i elegantan, prodan je u 243 000 primjeraka.

 • inovativNI STAV I SNAŽAN DIZAJN

Novi C4 & ë-C4 je novi koncept u središtu segmenta, s jedinstvenim i snažnim identitetom. Povišena i naglašena, silueta uspješno spaja eleganciju i dinamičnost istovremeno uzimajući neka obilježja SUV vozila za još veću snagu i karakter vozila. Aerodinamičan i fluidan, preuzima glavne oznake identiteta marke Citroën istovremeno donoseći novi izgled dizajna game. Njegova topla i visoko-tehnološka unutrašnjost odmah izražava ugodnost, udobnost i suvremenost.

 • VRHUNSKA TOPLINSKA UDOBNOST

Kako bi povećali svakodnevnu toplinsku udobnost, čak i u najekstremnijim uvjetima, novi ë-C4 & C4 nude:

 • Grijano vjetrobransko staklo i upravljač, NOVO u gami Citroën (opcija od razine FEEL),
 • Grijana sjedala sprijeda (opcija od razine FEEL),
 • Automatski dvozonski klima uređaj s dvostrukim komandama za jednostavnije korištenje: fizičke komande na prednjoj središnjoj konzoli i digitalne komande na dodirnom zaslonu (serija od razine FEEL),
 • Ventilatori za zrak na središnjoj konzoli straga za putnike straga.
 • PAMETNA POHRANA ZA SVAKOGA

Posebna pažnja posvećena je skladištenju unutar vozila. Dizajn vozila, temeljen na programu Citroën Advanced Comfort®, oslobodio je što je moguće više prostora. Ne manje od 16 pretinaca za odlaganje s ukupnim volumenom 39 l za veću svakodnevnu praktičnost s inovativnom i praktičnom opremom koja udovoljava sve većim očekivanjima svih putnika, kako sprijeda tako i straga.

 • NOVI URADAK PROGRAMA CITROËN ADVANCED COMFORT®

Savršeno utjelovljuje program Citroën Advanced Comfort®, novi C4 i ë-C4 i nude novu partituru, globalnu i suvremenu udobnost koja uzima u obzir sve kriterije: udobnost u vožnji koja je osigurana progresivnim hidrauličnim graničnicima® i sjedalima Advanced Comfort; udobnost življenja zahvaljujući unutarnjem prostoru i praktičnim detaljima koji uključuju jedinstvenu inovaciju za putnike kao svjetsku premijeru; unutarnji mir radi mirne i svijetle unutrašnjosti; udobnost korištenja zahvaljujući dobrobiti tehnologije i svakodnevnoj pomoći. Naglašene su kvalitete novog 100 % električnog ë-C4 i ë-Comfort: tišina rada, fluidnost, užitak u vožnji.

 • SPECIFIČNA I PROFINJENA PONUDA PERSOMALIZACIJE

U skladu sa statusnim očekivanjima kupaca kompaktnih limuzina, novi ë-C4, 100% električni i novi C4 nude izbor od 31 kombinacije boja i Color Paketa izvana te 6 različitih unutarnjih uređenja, što omogućava kupcima vožnju u automobilu koja im odgovara.

 • 31 vanjskih kombinacija kako bi se kreirao automobil koji odgovara imidžu kupca

Ponuda personalizacija izvana na novom C4 & ë-C4 omogućavaju 31 različitih kombinacija za kreiranje i uključuju:

 • 7 boja karoserije, od najsvjetlijih do najtamnijih: bezvremenske i nepogrešive Banquise bijele, Obsidien crne, Acier i Platinum sive, živahne i tople Elixir crvene i Caramel smeđe te elegantne i profinjene, Iceland plave.
 • 5 Color Paketa: Glossy Black, Sable, Grey, Anodised Red i Anodised Blue, posljednja je napravljena isključivo za novi ë-C4, 100% električni i identična je ponuđenoj na C5 Aircross SUV Hybrid kako bi osnažila obiteljski duh na elektrificiranim vozilima marke Citroën. Ovi Color Paketi, tipični za vozila Citroën, napravljeni su za umetke u boji okoprednjihsvjetala za maglui na Airbump®-u, a omogućavaju diskretne, profinjene i dinamične kombinacije.
 • ADVANCED COMFORT SJEDALA ZA udobno PUTOVANJE

Široka i ugodna sjedala novog ë-C4, 100% ëlektričnog i novog C4 odmah pozivaju putnike da se smjeste u vozilo. Pružaju ugodan osjećaj udobnosti, blagostanja i podrške, dajući putnicima osjećaj da sjede u naslonjaču, dobro izoliranom od ceste. Sjedeći više nego kod konkurencije zahvaljujući uzdignutom držanju, putnicima je garantirano da vide dalje i mogu se mirno suočiti s cestom.

 • PUTNIČKI PROSTOR OKUPAN SVJETLOM

Svjetlost u unutrašnjosti vozila je jedan od stupova programa Citroën Advanced Comfort®, koje putnicima pomaže uroniti u mirnu i pozitivnu atmosferu zahvaljujući velikim staklenim površinama od 4.3 m² i toplim materijalima. Svijetle boje krovne obloge i unutarnjih obloga stupova omogućavaju čistoću i toplinu, dok neki unutarnji ambijenti imaju svijetle i blage nijanse koje nisu uobičajeni u automobilskom okruženju, kao što su ambijenti Metropolitan Blue ili Hype Red.

 • PROSTORNOST NA NAJVIŠOJ RAZINI

Kompaktna limuzina mora biti višenamjenski automobil koji može sve napraviti. Novi ë-C4 – 100% ëlektrični i novi C4 nude i kompaktne vanjske dimenzije za obavljanje svakodnevnih zadataka i velikodušan unutarnji prostor, zahvaljujući posebice međuosovinskom razmaku od 2,670 mm, koji je jedan od najdužih u segmentu i ima odličan prostor za koljena straga, Best in Class (198 mm). Vanjska širina od 1,800 mm, omogućava velikodušno smještanje tri osobe straga – 1,380 mm širine u ramenima i 1,440 mm u laktovima.

Uz velikodušan prtljažnik od 380 litara, koji je jednostavan za korištenje zahvaljujući ravnom pragu (715 mm), širokim izrezima i ravnim stranicama, novi C4 i ë-C4 su pozicionirani u središte segmenta i mogu se prilagoditi individualnim potrebama. Za više praktičnosti, podnica u dva položaja omogućuje podjelu prtljažnog prostora u odjeljke i omogućava ravan pod kada su sjedala spuštena.

 • OVJES S PROGRESIVNIM HIDRAULIČNIM GRANIČNICIMA ZA PUTOVANJE NA LETEĆEM TEPIHU

Novi C4 i ë-C4, 100% ëlektrični su opremljeni u seriji (od razine opremljenosti FEEL) s ovjesom s hidrauličnim graničnicima®. Prvi puta su predstavljeni na modelima C4 Cactus i SUV C5 Aircross, pružajući vrhunsku udobnost i efekt “letećeg tepiha” za blagostanje u vozilu, dinamičnost i užitak u vožnji.

Ova ekskluzivna inovacija marke Citroën ima za cilj poboljšati kvalitetu sustava filtriranja koji su tako dragi kupcima marke. Ovo je vrhunac stručnosti marke Citroën na području ovjesa: udobnost ovjesa je u genima marke više od 100 godina i kupci su se vezali za udobnost Citroëna, koja je drugačija od bilo čega na tržištu.

 • GAMA UČINKOVITIH I MODERNIH MOTORA

Novi C4 i ë-C4, 100% ëlektrični nude potpunu gamu pogonskih sklopova. Učinkovita ponuda idealna je za zadovoljavanje potreba svih korisnik:

 • Novi ë – C4 – 100% ëlektrični:
  • 100% električni motor: 136 KS (100 kW) – baterija 50 kWh.
 • Novi C4:
  • 3 Euro 6d benzinska motora: PureTech 100 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6 i EAT8, PureTech 155 S&S EAT8,
  • 2 Euro 6d dizelska motora: BlueHDi 110 S&S BVM6 i BlueHDi 130 S&S EAT8.
 • 20 SUSTAVA ZA POMOĆ U VOŽNJI POSLJEDNJE GENERACIJE

Novi C4 i ë-C4, 100% ëlektrični opremljeni su sa 20 sustava za pomoć u vožnji posljednje generacije. To je kao i kod SUV C5 Aircross, koji je benchmark marke Citroën, a s novim C4  & ë-C4 kupac je uistinu na putu za autonomnu vožnju!

 • Tehnologije za poboljšanje sigurnosti tijekom vožnje: veliki korak prema autonomnoj vožnji

Sustav za automatsko kočenje u slučaju opasnosti pomoću kamere (Active Safety Brake)

Sustav za upozorenje u slučaju opasnosti od sudara;

Nadzor mrtvog kuta;

Sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake (LKA);

Adaptivni regulator/limitator brzine s funkcijom Stop & Go;

Sustav Highway Driver Assist

Cofee Break Alert;

Sustav upozorenja na nepažnju vozača kamerom;

Prošireno prepoznavanje prometnih znakova i preporuka za brzinu

 • Tehnologije za povećanje udobnosti i bezbrižnosti u vozilu

Pristup i pokretanje vozila bez ključa iz blizine;

Head-up display u boji;

Automatska električna parking kočnica;

Bočni parkirni senzori;

Kamera za vožnju unatrag Top Rear Vision;

Kamera 360 Vision;

Park Assist;

Sustav za pomoć pri kretanju na kosini;

Sustav osvjetljenja prilikom vožnje u zavojima;

Sustav stabilnosti prilikom vožnje s prikolicom.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

 • Dužina: 4,355 mm
 • Širina: 1,800 mm / 2,032 mm otvoreni retrovizori / 1,834 mm preklopljeni retrovizori
 • Visina: 1,525 mm
 • Međuosovinski razmak: 2,670 mm
 • Promjer kotača: 690 mm
 • Krug okretanja: 10.9 m
 • Visina od tla: 156 mm
 • Volumen prtljažnika: 380 l
 • Visina praga ukrcaja: 715 mm
 • Novi ë-C4, 100% ëlektrični:
 • Snaga: 136 KS (100 kW)
 • Pogonska baterija: visokonaponska 400 V Litij-ionska 50 kWh
 • Okretni moment: 260 Nm
 • Doseg: 350 kmi – ciklus prema WLTP-u
 • Maksimalna brzina: 150 km/h
 • 0-100 km/h: 9.7 sekundi (sportski način rada)
 • Vrijeme punjenja:

> 100 kW javna punionica brzog punjenja: baterija je napunjena do 80% u 30 minuta, i.e. 10 km/min

> 32 A Wall Box: između 5 sati (trofazni priključak s 11 kW punjačem)

> Kućna utičnica: između 15 h (pojačana utičnica) i 32 h (standardna utičnica)

Citroën