Beč ponovno postaje prijestolnica puževa

Nekada su puževi u austrijskoj kuhinji bili omiljen specijalitet, a Beč se u 18. stoljeću smatrao apsolutnom prijestolnicom puževa. U samom centru grada iza Petrove crkve nalazila se čak i tržnica puževa, gdje su se mogli kupiti puževi pripremljeni na različite načine.

Inovativni mladi poljoprivrednik iz Beča Andreas Gugumuck ovu je tradiciju ponovo oživio i već nekoliko godina u 10. bečkom okrugu uzgaja vinogradske puževe. Specijaliteti od puževa se pored odabranih vrhunskih restorana koje Gugumuck opskrbljuje mogu konzumirati u i bistrou imanja s pogledom na polje puževa. Domaćin goste pri tom osobno prati tijekom šest sljedova koje poslužuje šef kuhinje.

Od ožujka do listopada posjetitelji mogu razgledavati polje puževa i saznati više o uzgoju i preradi vinogradskih puževa. Razgledanje uzgajališta po osobi košta 19 eura uključujući i kušanje gratiniranih vinskih puževa uz čašu vina ili bezalkoholno piće. A oni koji i se i sami žele iskušati u uzgoju puževa mogu se prijaviti na neki od seminara koje Gugumuck redovito organizira.

PR: Eurocomm PR

© Andreas Gugumuck