Buršić – Maslinovo ulje

Za obitelj Buršić ekstra djevičansko maslinovo ulje predstavlja kulturu, tradiciju i igru u isto vrijeme.

Degustirajući ekstra djevičansko maslinovo ulje, otkrit ćete istinski okus Istre kao i duh ljudi koji ga proizvode.

OBITELJI BURŠIĆ

Obitelj Buršić već generacijama posvećuje svoje vrijeme, znanje i trud razvoju poljoprivrede.

Nova Vas kod Mirne sa svojim mekanim i sunčanim brežuljcima koji se spuštaju prema rijeci, oduvijek na poseban način pogoduje uzgoju maslina. Preduvjeti za to su izvrsni: prirodna raznolikost maslinika, idealan položaj terena, te izrazito povoljna mikroklima.

Za obitelj Buršić, maslinarstvo predstavlja trajan izazov kojemu je cilj  postizanje apsolutne kvalitete.

FILOZOFIJA

Velikim poštovanjem i ljubavlju koju osjeća prema maslini i njezinu plodu, obitelj Buršić bila je potaknuta na pokušaj spajanja staroga i suvremenoga, uspijevajući tako stvoriti jedinstven prehrambeni proizvod uistinu nedvojbenih kvaliteta. Obitelji je oduvijek glavni cilj zajamčiti ekstra djevičansko maslinovo ulje koje uz dodatak hrani pruža i jedinstven osjećaj

NAGRADE

Uvršteni smo u svjetski katalog ekstra djevičanskih maslinovih ulja  FLOS OLEI , osvojili smo  zlatne medalje na  Vinistri , Noćnjaku, New York i London. Te posebno priznanje na“ Sol Verona .“, u kategoriji intenzivna voćnost kao i posebno priznanje u kategoriji srednje voćnosti u Parmi  na internacionalnom natjecanju «concorso Armonia, Trofeo Alma» ,

  Osvojili smo prvo mjesto na sjevernoj hemisferi za kemijsku analizu koju nam je dodjelila Svjetska zdravstvena organizacija i drugo mjesto na svijetu za organoleptiku na internacionalnom natjecanju u Parmi.

MASLINICI

Maslinici obitelji Buršić smješteni su u sjeverozapadnom dijelu Istre, ili točnije, južno od Brtonigle prema dolini rijeke Mirne, gdje se nalazi slikovito mjesto Nova Vas, koje je poznato po poljoprivrednoj djelatnosti..

U prirodnom spletu boja bijele,sive,crne i crvene zemlje rastu zanimljivi maslinici, smješteni na 100 m nadmorske visine. Iz godine u godinu oni se  šire a napreduje i uzgoj tipičnih,autohtonih istarskih maslina. Istarska bjelica, buža, bova, frantoio, leccino i pendolino kultivari su koji prevladavaju u specijaliziranom uzgoju.

BERBA

Masline se beru ručno. Takav način berbe najbolje čuva cjelovitost ploda i pridonosi visokom stupnju kvalitete ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

PRERADA

 Nakon berbe, masline se polažu u prozračne kašete te se isti dan odvoze na preradu i prerađuju postupcima hladne prerade. U tako proizvedenom ulju kuca srce koje netaknutima čuva sklad i snagu prirode.

SKLADIŠTENJE

Ekstra djevičansko maslinovo ulje čuva se u prikladnim inox bačvama pri sobnoj temperaturi u tamnoj prostoriji bez prisutnosti kisika i ostalih mirisa.

UZGOJ  MASLINE

Maslina je mediteranska biljka i kao takva treba  puno svjetla i zraka o kojima ovisi njezina razgranatost, koja je preduvjet za optimalne rezultate prinosa. Iz tog razloga je obitelj Buršić kao oblik uzgoja odabrala onaj u polikonične vaze. To je vrlo zahtjevan način uzgoja, no on daje izvrsne rezultate i jedinstvenu kvalitetu maslinovog ulja.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „DE KLEVA“  selekcija Buršić spoj je pet vrsta maslina: istarske bjelice, buže, frantoia, leccina i  pendolina.Bogato je polifenolima i antioksidansima koji štite naše zdravlje.Ima lijepu prozirnu zlatno žutu boju sa jasno izraženim odsjajem zelenkastih nijansi,miris po plodu zelene masline,upravo pokošene trave i zelenog badema.U ustima je blago viskozan i harmoničan obogaćen aromatičnim notama ružmarina i bazilika.Skladno pikantan i gorak.Možemo ga peporučiti uz bruskete sa rajčicama,razne zelene salate,teleće meso u rerni,dodatak polutvrdim sirevima …

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „BUŽA“  je sortno, autohtono ulje,bistro,zeleno žute intenzivne boje naglašenih zelenih tonaliteta,jakoh i kompleksnog mirisa,balzamskih nota ružmarina,mente,celera,zelene banane,poluzrele rajčice i badema.Umjerene gorčine i pikantnosti. Skladno. Izvrsno se sljubljuje sa morskim predjelima, mariniranim povrćem,raznim ribljim specijalitetima i ukusnom „Istarskom maneštrom“.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „ISTARSKA BJELICA“ je sortno,autohtono ulje.Na pogled je bistro,uočljivo intenzivne zlatno žute boje,delikatno se širi u nosnice,bogato obilježjima artičoke, bjele jabuke i osjeta balzamskih trava. Snažna i složena okusa,izrazite gorčine i pikantnosti.Izvrsno je sa salatama od rikule,glavnim jelima sa vrganjima,odležanim sirevima,taljatom od „boškarina“,mesom sa roštilja i fritajom sa šparogama.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „LECCINO“ je ulje bistre zelene boje , snažnog mirisa po plodu masline, cikorije i svježe pokošene trave.Skladna je okusa, s  blagom notom gorčine i pikantnosti. Njegova vrijednost dolazi do izražaja u pripremanju jela od povrća, bjelog mesa, svježih sireva ,ribljih specijaliteta, kao dodatak delikatesnim jelima od školjki i sladoledom od vanilije

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „PENDOLINO“  je ulje zlatno-žute boje s mirisom masline, svježe pokošene djeteline, artičoke i  delikatnim mirisom badema. U njemu se ističe pikantnost s nježnom notom gorčine, ostavljajući u ustima okus svježine. Ovo se ulje može dodati bilo kojoj gastronomskoj ponudi, ali najbolje se sljubljuje sa raznim jelima od gljiva, pastom,rižotima i čokoladnim kolačem.

POSJETITE NAS

U kraju iznimne ljepote, smještenom unutar sugestivnog krajolika, gdje se tijekom dana isprepliću beskrajni tonovi boja, slijedeći prirodni hod sunca i njegove svjetlosti nalazi se Buršić EVOO.

PR Buršić