Čestitamo vam Međunarodni dan hamburgera!

Proslavite uz Zvijezdu i PIK po receptu gastro-znalca Darka Kontina

Svake se godine 28. svibnja obilježava Međunarodni dan hamburgera u čast ovom popularnom sendviču. Porijeklo neodoljive delicije koju svi obožavamo nije potpuno poznato. Prema nekim teorijama, nastao je u njemačkom Hamburgu po kojem je dobio i ime, dok je po nekim pričama začetnik hamburgera stanoviti Louis Lassen, koji je u Americi davne 1900. godine svojim gostima, s ciljem da im pripremi nešto brzo i fino, posluživao domaće juneće meso s u vrućem mekom pecivu.

Dok su nekad hamburgere uglavnom jeli radnici industrijskih tvornica, danas je postao prava gurmanska poslastica i omiljeni zalogaj za sve ljubitelje dobre hrane. Prepoznatljiv je diljem svijeta, a pronalazimo ga u bezbrojnim varijantama s maštovitim začinima i sastojcima.

Bez obzira pripadate li onima koji hamburger ne mogu zamisliti bez tri vrste zelene salate i još malo povrća ili u njemu uživate samo uz dodatak kukuruza, sigurno je da je osnovica svakog dobrog burgera savršen komad mesa i umak koji će spojiti sve okuse.

Zato su PIK Vrbovec i Zvijezda odlučili obilježiti Međunarodni dan hamburgera te vam u suradnji s Darkom Kontinom donose omiljeni recept za hamburger ovog gastro-znalca.  

Baza mu je PIK Vrbovec Američki burger, sočna pljeskavica od 100% junećeg mesa s kombinacijom začina koju je s ostalim sastojcima povezao Zvijezda Burger umak s kiselim krastavcima izrađenim na bazi Zvijezda majoneze, čija se receptura nije mijenjala već 60 godina.

Dobar tek!

D BURGER

Sastojci:

Brioche hamburger pecivo 1 kom

PIK Američki burger 1 pljeskavica

Zvijezda Burger umak

Zvijezda Ketchup

Senf

Salata kristal 1 list

Cheddar sir 2 šnite

Rajčica 1/2 kom

Zvijezda kiseli krastavci 1 kom

Ljubičasti luk 1/3 luka

PIK buđola 4 šnite

Priprema:

Na suhoj grill tavi na naglo zapecite buđolu. Buđolu odložite na papirnati ubrus kako bi postala hrskava.

Na grill tavi ispecite i pljeskavicu.

Pecivo za hamburger prerežite na pola.

Donju polovicu burger peciva premažite Zvijezda ketchupom i s malo senfa.

Preko umaka stavite list oprane zelene kristal salate na koju stavite pečenu juneću pljeskavicu.

Na još vruću pljeskavicu stavite šnite cheddar sira kako bi se lagano krenuo topiti.

Preko sira rasporedite na tanke šnite narezanu svježu rajčicu, kisele krastavce i tanko rezani ljubičasti luk.

Na kraju dodajte čips od buđole.

Gornju polovicu hamburger peciva cijelu obilno premažite Zvijezda Burger umakom.

Hamburger učvrstite dužom čačkalicom.

Dobar tek!

Komunikacijski laboratorij