Četvrto izdanje eventa ‘Vrsaranske goložece / Golosità di Orsera’

U Vrsaru se održava jesensko izdanje gourmet eventa posvećenog istarskim delicijama i lokalnim namirnicama

Hedonisti i gurmani, te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice početak jeseni mogu proslaviti uz jesensko izdanje vrsarske gourmet manifestacije. Od 24. rujna do 03. listopada održat će se četvrto izdanje gourmet eventa Vrsaranske goložece / Golosità di Orsera u sklopu kojeg će, u šest vrsarskih restorana, gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.  

Restorani koji sudjeluju u ovom četvrtom izdanju su:  Bevanda, Basilico, Dvi Palme, Goran, Kod Luce, Villa Vrsar, a posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonske i lokalne proizvode.

Ovog puta na meniju će se naći delicije jadranske tradicije poput sardela na savor, sipa u toću, švoja, orade, brancina i tune dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput juneće tagliate, janjećih kotleti i drugih. U ponudi će se naći i neizostavna istarska jela poput pljukanci, raviola, tartufa te autohtonih slastica fritula, kolača s medom, maslinovim uljem i drugih.  Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina istarskih vinara.

Vrsaranske goložece / Golosità di Orsera, kao i ostali gourmet eventi koji se organiziraju u Vrsaru iz godine u godinu dodatno obogaćuju turističku ponudu, te jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije. Manifestacija želi potaknuti uključenje što većeg broja kvalitetnih ugostitelja, te potaknuti njihovu orijentiranost lokalnim namirnicama i jelima kako bi se valorizirale autohtone namirnice, a istovremeno očuvalo tradicijsko nasljeđe kroz revalorizaciju istarskih recepta.

Početak jeseni u Vrsaru, uz gourmet manifestaciju „Vrsaranske goložece“ donosi poslastice za ljubitelje glazbe, arheologije i rekreacije. Tako će netom prije „Vrsaranskih goložeca“ u kamenolomu Montraker početi glazbeni festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora” koji u Vrsar dovodi vrhunske izvođače poput Vlatka Stefanovskog (23.09.), Amiru Medunjanin (24.09.), Perpetuum Jazzile (25.09.) i Massima (26.09.). U nedjelju (26.9.) šetači i obitelji s djecom moći će se opustiti tijekom edukativne šetnje šumskim rezervatom Kontija.  

Prvi vikend listopada bit će u znaku obilježavanja Svjetskog dana turizma tijekom kojeg će biti moguće posjetiti nedavno uređen arheološki lokalitet Monte Ricco u sklopu jednog od vođenih obilazaka koji će se održati u subotu 02.10. i prošetati šumskim rezervatom Kontija u pratnji iskusnog osoblja Nature Histrice u subotu 02. ili nedjelju 03. listopada. Obilazak Monte Ricca i šetnja Kontijom su besplatni za sve posjetitelje uz prethodnu najavu. Istog vikenda ekološki proizvođač maslinovog ulja Ursaria nudi vođene degustacije maslinovog ulja po promotivnoj cijeni od 50,00 kn/po osobi.

Ne propustite započeti jesen na najbolji način: rekreativno-edukacijskim izletom, odličnim gourmet zalogajem i glazbenom poslasticom! Dobrodošli u jesen u Vrsaru!

Web stranica:  https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/golozece-di-orsera/

Turistička zajednica općine Vrsar