Čingi Lingi čarda i Zlatno Brdo prezentirali doživljaj tradicije baranjskog terroira

Vinarija Zlatno Brdo nastavlja snažno graditi svoj brend kroz nezaboravne gastronomske doživljaje na prestižnim lokacijama, a njihova suradnja s poznatim baranjskim restoranom Čingi Lingi čarda donijela je poseban spoj vrhunskih vina i lokalnih delicija.

Tim Čingi Lingi čarde kreirao je jelovnik koji savršeno sljubljuje okuse i arome vina Zlatnog Brda, naglašavajući autentičnost i bogatstvo ovog podneblja.

Večera je započela hladnim predjelima – srnećim carpacciom i tatarskim biftekom – koja su se savršeno uklopila uz Zlatno Brdo Graševinu 2018. Svojom svježinom i voćnim notama, ova Graševina dodatno je naglasila slojevitost pružajući profinjen uvod u večeru.

Za glavno jelo poslužen je dunavski som s umakom od kopra i svježeg povrća uz Zlatno Brdo Graševinu iz 2022. koja je osvojila srebru medalju  na Decanteru 2024. Svježina i citrusne note ove Graševine sljubile su se s nježnim okusom soma, stvorivši sklad koji evocira ljepote Baranje i autentičnost njenog terroira.

Sljedeći slijed, teleća koljenica, donijela je bogatstvo okusa koje je Zlatno Brdo Cuvee,sosioc srebrne medalje na Decanteru 2024. poslužen uz ovo jelo, dodatno naglasio svojom snažnom strukturom i notama zrelih crnih bobica. Ovo vino prepoznato je kao idealna pratnja sočnoj telećoj koljenici pripremanoj nekoliko sati na nižim temperaturama.

Za kraj, desert u obliku torte od bundeve i maka zaokružen je Zlatno Brdo Gold Cuveeom, vinom koje se ističe bogatstvom okusa i aromama meda i orašastih plodova. Ovaj završni slijed pružio je okupljenima jedinstven doživljaj Baranje kao posebne gastro destinacije.

Vinarija Zlatno Brdo još je jednom pokazala kako baranjski terroir zaslužuje visoku poziciju na eno – gastro sceni Hrvatske. Ovom su večerom dodatno potvrdili kako je sinergijom vrhunskih vina i autentičnosti lokalne vrhunske kuhinje moguće ispričati gastro priču o tradiciji i ljubavi prema podneblju na oduševljenje svih gostiju. Strategija Čingli Lingi čarde  temeljena na suradnji s vrhunskim lokalnim proizvođačima dodatno je unapređena ovom večerom na kojoj su svoja autohotna jela prezentirali uz vina Zlatnog Brda koja svojim lokalitetom pripada ovom podneblju, ali kvalitetom i prepoznatljivosti nadilazi nacionalne okvire.

PR