Čvarci kao inspiracija za kućne jesenske recepte i kreativne zalogaje

Dolazak jeseni donosi manje sunca, izlazaka i druženja na terasama, a više laganih, ugodnih večeri u toplini doma uz dobre knjige i filmove. Prelaskom s ljetnog na zimsko računanje vremena i naše gastro preferencije doživljavaju zaokret – spremno se okrećemo toplim, punim okusima i receptima koji vesele dušu i tijelo.

Comfort food zasigurno je najukusniji način na borbu protiv sivila i hladnoće, a topli, hrskavi Frelimo čvarci izvrsno se uklapaju u njegovu definiciju. Ova mesna delikatesa neizostavan je dio jesenskog menija koji budi pozitivne emocije, a osim u samostalnoj varijanti, može ju se konzumirati u brojnim maštovitim kombinacijama. Comfort food često podrazumijeva i jednostavnost pripreme, a recepti s Frelimo čvarcima upravo su takvi – uz malo truda i vremena vaš će dom zamirisati po toplom kruhu, hrskavoj piti ili mekanim kiflicama. Najpoznatiji recept s čvarcima zasigurno su čvarkuše, ali čvarci se izvrsno snalaze i u krem varijantama i receptima poput toplih juha, namaza i pirea od raznog povrća. Također, uz malo naribanih čvaraka, tjestenine i omleti dobit će sasvim novu dimenziju okusa.

Frelimo čvarci prava su potvrda da jednostavni okusi visoke kvalitete nikad ne izlaze iz mode. Miroslav Mataušić, vlasnik Frelima, za svoje jeproizvode osvojio brojne međunarodne nagrade, a samoborski čvarci i mast su, osim domaćeg, osvojili i inozemno tržište pa se mogu pronaći u Sloveniji, BiH, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Irskoj i Švedskoj.

Miroslav Mataušić

Uz klasične, Frelimo u ponudi ima i prešane delikates čvarke koji su jedinstveni na tržištu. Frelimo proizvodi jednako su omiljeni ljubiteljima tradicionalnih recepata i onima koji preferiraju modernu i maštovitu kuhinja, a iako se mogu konzumirati tijekom cijele godine, hladniji dani su vrijeme kad se u njima najviše uživa – u slatkim ili slanim kombinacijama, toplim pecivima ili slasnim namazima.

Više informacija saznajte na: http://www.frelimo.hr/

Light komunikacije