David Skoko i Jorg Zupan oduševili vrhunskom večerom u novigradskom restoranu Oliveto

Sinoć je u restoranu Oliveto održana još jedna Aminess Wine & Gourmet Nights večera na kojoj su uzvanici imali priliku uživati u vrhunskim specijalitetima koje je za njih pripremao poznati hrvatski chef David Skoko. Riječ je o večerama koje, već drugu godinu zaredom, organizira turistička kompanija Aminess s ciljem promocije istarske gastronomije na području Novigrada.
Chef Skoko nadaleko je poznat kao promotor svježih lokalnih namirnica i riba, a u svojim jelima najviše koristi srdele, inćune, skuše, morskog psa, palamide i ugore pa su tako i ovoga puta na meniju dominirali riblji specijaliteti. Dodatni doprinos vrhunskom gastronomskom iskustvu dao je i cijenjeni slovenski chef restorana Atelje, Jorg Zupar koji je bio poseban gost večeri. Chef Zupan, dobro je znan slovenskoj publici po modernim specijalitetima inspiriranim azijskom i skandinavskom modernom kuhinjom koje spaja s tradicionalnim slovenskim specijalitetima.
Kako bi večera bila potpuna, pobrinula se Vinarija Tomaz sa svojim biranim vinima.
Chef David Skoko ističe da uživa kuhati na Aminess Wine & Gourmet Nights te naglašava važnost vrhunskih gastronomskih, ali i enoloških sadržaja za Hrvatsku. „Smatram kako je iznimno važno kroz gourmet ponudu promovirati bogatstvo i raznolikost istarske pa tako i hrvatske gastronomije. U svojoj kuhinji koristim samo lokalne namirnice, a upravo se Novigrad pokazao kao kolijevka premium sastojaka. Do sada sam doživio samo ugodna iskustva, a gosti nam često govore da nisu znali da je naša kuhinja tako zanimljiva. Ovim večerama želimo privući što više ljudi te ih potaknuti da nastave istraživati jer imamo puno toga za ponuditi“, izjavio je David Skoko.
Aminess Wine & Gourmet Nights večere održavaju se jednom mjesečno, od ožujka do listopada, u restoranima Oliveto i Half 8, promovirajući tako autentičnu gastronomsku ponudu Istre i Novigrada među domaćom i stranom publikom.
Nakon jučerašnje Aminess Wine & Gourmet Nights večere, ove godine je na rasporedu još samo jedna koja će se održati 2. studenog. Svi zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto putem e-mal adrese: reservations@aminess.com ili telefona 052 858 600.

 

PR: 404