David Skoko u Meat Districtu

Advent je počeo i u Zagrebu doista ne nedostaje zanimljivih događanja. Upravo je u takvom predblagdanskom ozračju, u ugodnom ambijentu restorana Meat District na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u četvrtak 7. prosinca, održan gastro event koji nisu zaobišla ni neka imena  kulinarske scene.  Mate Janković, Priska Thuring (chef restorana Dubravkin put), Deni Srdoč te Igor Gudac samo su neka od imena koja su prisustvovala ovom eventu.

David Skoko bio je gost chef, što je bio dovoljan razlog da se toga dana zaputite u Meat District kako biste kušali delicije koje je ovaj virtuoz pripremio. Ovaj kulinarski majstor već je nadaleko poznat kao chef koji neprestano pronalazi nove, inventivne načine da predstavi dobro nam poznate namirnice i tradicionalnu kuhinju servira u svom autorskom tonu. Ni ovoga puta nije izostala njegova kreativnost te je Skoko kao predjelo pripremio soljenog cipla s tostiranim sjemenkama i kremom od mandarina i papra. Slijedio je crni ragu od sipica s njokima od skute, a zatim je poslužen confit skuše sa zapečenim radičem, karameliziranim lukom i čipsom od tapioke. Kako doznajemo, zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s ribarima, Meat District je uspio nabaviti skuše koje su još noć prije plivale u Jadranu.

Kako dobro jelo mora biti praćeno dobrim vinom, za taj dio priče pobrinula se istarska vinarija Kabola iz Buja čija vina spadaju u sam vrh hrvatskog vinarstva.

Ljubitelji mesa također su mogli uživati u slijedu koji je pripremio Martin Miloloža, chef Meat Districta, posluživši odležani ramstek s pjenicom od cikle i buče na kremi od istarskog terana.

Čitav je događaj bio u znaku Istre, pa je popularna Instagram pastry chef Ana Mišković (@anini_kolacici), koja je ujedno pastry chef Biberon Cakes-a, posebno za ovu prigodu osmislila osebujan desert pod nazivom «Slatka Istra u šest okusa». Kao i svi perfekcionisti, Ana je tijekom priprema za ovaj event, više puta pripremala desert dok nije postigla savršen spoj okusa kakve je od početka zamišljala. Rezultat je bio fantastičan i izazvao je opće oduševljenje. Ana je servirala sladoled od pomikakija na karameliziranim mrvicama kolača od rogača i ovčje skute, confit od pomikakija u maslinovom ulju, kremu od limuna, creme fraiche od istarskog šafrana, coulis od žižula i malina te karameliziranu bijelu čokoladu s bademima i listićima 24-karatnog zlata.

Atmosfera je bila izvrsna, opuštena i vedra, a gosti su ostali još dugo nakon što su jela bila poslužena, tako da event doista možemo nazvati više nego uspješnim, a Davida Skoku i Anu Mišković zasigurno ćemo ponovno imati priliku vidjeti u istom sastavu te jedino preostaje s nestrpljenjem očekivati što će osmisliti za svoje sljedeće gostovanje u Meat Districtu.

Kontinuiranom organizacijom evenata ove vrste, Meat District se jasno pozicionirao kao nezaobilazno mjesto zagrebačke gastro scene i svih istinskih gurmana koji vole uživati u gostovanjima vrhunskih hrvatskih chefova. Njihove korake vrijedi pratiti jer uskoro najavljuju novo gostovanje.

PR