Gastro rapsodija za najistančanija osjetila u luksuznom Grand Hotelu Brioni

Održan kulinarski show poznatih svjetskih chefova

Novoobnovljeni Grand Hotel Brioni Arena Hospitality Groupe bio je pozornica za impresivna imena svjetske gastro scene. Povodom službenog otvorenja novog luksuznog hotela u Puli, ali i proslave Dana grada koju je uz razne druge aktivnosti dodatno uveličao i tjedan jedrenja, u Grand Hotelu Brioni održan je internacionalni gastro show elitnih chefova ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama. Ovaj gastro spektakl od posebnog značaja, pod nazivom MAXI ON COOKING CHALLENGE SHOW, ukrstio je kuhače 7 vrhunskih i svjetski poznatih chefova, među kojima se nalaze i oni nagrađivani prestižnim Michelinovim zvjezdicama. Svjetski poznati chefovi, u društvu našeg najpoznatijeg kuhara Davida Skoke, sudjelovali su u jedinstvenoj gastronomskoj priredbi koja je objedinila gastronomiju i tjedan jedrenja te istovremeno u  potpunosti dočarala veličanstveno otvorenje Grand Hotela Brioni.

„Istra je oduvijek bila mjesto vrhunske gastronomske ponude gdje je fokus na istraživanju okusa i tekstura Mediterana u svim njegovim inkarnacijama. Ova manifestacija zasigurno će dodatno doprinijeti prepoznatljivosti Istre i Pule na svjetskim turističkim i gastronomskim kartama. Kod nas se hrana sprema od nezaobilaznih, svježih i lokalnih namirnica, do rijetkih internacionalnih specijaliteta. Sve više ljudi iz Hrvatske i Istre prepoznaju takvo nešto na tanjuru, a onda nam dolaze susjedi koji su udaljeni dva, tri sata od Istre autom.“ – izjavio je chef restorana u hotelu Luka Jukić

Stručni žiri činila su zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera Barcolane i suosnivača Olimpic Sailsa i Franca Favaretta, Chefa venecijske Baccalà Divino te dugogodišnjeg koordinatora jedriličarsko-gastronomske manifestacije San Pellegrino Cup u Veneciji. Uz mnoštvo uvaženih gostiju, u počasnom žiriju uz gradonačelnika Pule Filipa Zoričića i članice Uprave Arena Hospitality Grupe Manuele Kraljević, prisustvovao je i veleposlanik Italije u Hrvatskoj, Pierfrancesco Sacco. Među prisutnima nalazio se i Ivica Kostelić koji je poznat kao najuspješniji hrvatski skijaš svih vremena, a danas kao zaljubljenik u jedrenje.

Kao najpoznatija hrvatska gastronomska regija, Istra prednjači u postavljanju najviših standarda u proizvodnji hrane koja se temelji na prirodnim i netaknutim sastojcima, a Grand Hotel Brioni gostima pruža široku ponudu u čak četiri restorana gdje gosti mogu uživati u autentičnim istarskim specijalitetima i modernim jelima s najsvježijim namirnicama. Glavni restoran Brioni Forum nudi internacionalne specijalitete s naglaskom na domaće recepte, a chefovi hotela reinterpretiraju klasiku i razvijaju nove kombinacije sastojaka kako bi oduševili svačije nepce. U jelima se može uživati ​​u prostranom i modernom interijeru na terasi restorana uz zalazak sunca ili zvjezdanu noć. Brioni Beef Restaurant namijenjen je svim ljubiteljima mesa jer u ponudi ima najkvalitetnije komade govedine dok je kuhanje jednostavno i sofisticirano s naglaskom na iznimnu kvalitetu proizvoda. Atmosfera koju odlikuje prigušeno osvjetljenje i tamnija shema boja stvaraju ugodno raspoloženje koje će zasigurno brzo osvojiti domaće, ali i goste iz cijeloga svijeta.

PR