Gurmanski doživljaj u Umagu

Vlasnici restorana otkrili koje su delicije pripremili za Istria Gourmet Festival

Na Plava Laguna Croatia Openu Umag gosti će u različitim delicijama moći uživati na čak 10 punktova od kojih je jedan Michelinov te kušati vrhunska vina

Zagreb, 6. srpnja 2018. – Program Istria Gourmet Festivala, nezaobilaznog hedonističkog raja koji se već devet godina održava u sklopu umaškog ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, danas je predstavljen u zagrebačkom restoranu RougeMarin.

Oko 100.000 gostiju iz cijelog svijeta koji svake godine posjete umaški turnir, na 29. izdanju najboljeg teniskog turnira na ovim prostorima, imat će priliku uživati u raznovrsnim delicijama na čak deset različitih punktova. Uz restoran Zigante koji je već nekoliko godina ponosni vlasnik Michelin preporuke, svoje će specijalitete predstaviti i nova imena na Michelinovom popisu: restorani Badi, San Rocco i Pergola. Pridružit će im se i Naša kužina, odavno već nezaobilazna stanica posjetitelja turnira i novo ime na gourmet karti Stella Marisa, popularni RougeMarin.

„Posebno me veseli što ćemo na Plava Laguna Croatia Openu Umag po prvi puta predstaviti Michelinov kutak. Svi već znaju da je Istra kao najjača enogastronomska regija u Hrvatskoj dobila svoje izdanje Michelinovog vodiča, osam odabranih restorana nalaze se na području klaster Sjeverozapadne Istre, a četiri će sudjelovati na turniru. Bit će tu i punktovi s najboljim istarskim vinima i najbolja maslinova ulja na svijetu. Istra je, naime, već drugi put proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu, a najbolje ulje na svijetu dolazi upravo iz Umaga. Mislim da je sve ovo dovoljno da vas zaintrigira i privuče kako biste otkrili zašto su pred i posezona u Umagu obojani bojama vina i maslinovog ulja“, kazao je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Grada Umaga.

Koje specijalitete su pripremili za posjetitelje turnira, otkrili su chefovi koji će kuhati na Michelin punktu: Ivan Badurina iz restorana Badi, Teo Fernetich iz restorana San Rocco, Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola te Zdravko Tomšić, autor menija u ponudi restorana Naša Kužina, Damir Modrušan iz restorana Zigante i Marin Medak iz restorana RougeMarin. Uz dobru hranu ide i dobra kapljica vina, a Michelin je preporukom nagradio čak 16 istarskih. Njih 11 posjetitelji turnira će moći kušati na ovogodišnjem Istria Gourmet Festivalu i u sklopu programa “Skrivene čari istarskih vina” koje vodi naš poznati sommelier Emil Perdec.

„Na Plava Laguna Croatia Openu Umag predstavit ćemo 30-ak vinara i izuzetna nam je čast što će od 16 istarskih vina s Michelinovom preporukom na našem turniru sudjelovati njih čak 10. Na vinskim degustacijama “Skrivene čari istarskih vina”, čiji sam ja dio od 2015. godine, svake večeri posjetiteljima predstavljamo tri vina, svake večeri druge vrste. Zadnjeg dana, neposredno pred tenisko finale, među njima biramo najbolje od najboljih i proglašavamo ATP vino godine“, kazao je sommelier Emil Perdec.

Popularni umaški teniski turnir Plava Laguna Croatia Open Umag kroz svojih je 29 godina više puta opravdao nadimak najboljeg teniskog turnira na ovim prostorima. Uz nastupe vrhunskih tenisača, sjajan party program, Umažani i njihovi gosti uživat će i u vrhunskim delicijama kao i brojnim novostima u sklopu Istria Gourmet Festivala.

„Danas predstavljamo listu sjajnih mladih chefova i vinara koji će nam omogućiti da uživamo u istarskim delicijama. Svake godine trudimo se na umaškom ATP eventu predstaviti nešto novo, a ove godine na krilima Michelinovog vodića predstavljamo preporučene restorane i vinare. Na Plava Laguna Croatia Openu Umag čekaju vas probrani specijaliteti i vrhunska vina te izvrsna energija tenisa i zabave. Pozivam vas sve da nam se pridružite i uživate“, kazala je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora turnira zahvalivši svim sponzorima koji su omogućili održavanje Istria Gourmet Festivala.

Plava Laguna Croatia Open Umag ove se godine održava od 13. do 22. srpnja. Ne prospustite teniski, party i gouremt spektakl i otkrijte zašto se igrači i gosti turniru uvijek rado vraćaju.

PR: 404