HEDONIZAM U SRCU ROVINJA: NA REDU JE GOURMET MANIFESTACIJA „PUTEVIMA ROVINJSKIH DELICIJA“

Gourmet manifestacija „Putevima rovinjskih delicija“ s godinama je izrasla u pravi biser rovinjske gastronomske ponude zahvaljujući kojemu uživamo u tradicionalnoj istarskoj kuhinji i autentičnim namirnicama punim aroma i mirisa.

U jelima tradicionalne istarske kuhinje koje i ovog proljeća spremaju poznati restorani u Rovinju i okolici, možete uživati od 21. travnja sve do 7. svibnja. Svi biseri istarske kuhinje objedinjeni u jednom događanju, recept su za izrazito uspješnu manifestaciju koja iz godine u godinu ima sve veći broj poklonika. Iako raznolike, ponude restorana Dream, Fortuna, Graciano, Brancin da Nino, Santa Roma, Štorija, Ranch Fortuna, Volley Ferata i Kantinon ipak imaju nešto zajedničko: svim jelima temelj je domaća istarska kuhinja, a spremaju se poštivajući svježinu i sezonalnost organskih namirnica.

Tradicionalno, posjetitelji mogu birati između raskošnih ribljih i mesnih jelovnika koji će se, u sklopu događanja, nuditi po promotivnoj cijeni od 18 eura. Posjetite li manifestaciju „Putevima rovinjskih delicija“, na vašem pjatu, naći će se, između ostaloga, pršut, mladi kravlji sir, istarski fuži s pilećim žgvacetom, srdele na savor, bakalar, svinjski file u umaku od jabuka, pljukanci s divljim šparogama i pršutom, rižot na crno s koromačem, rošpo s divljim šparogama, dagnje na buzaru, istarska maneštra, istarski ombolo s umakom od vrganja, ovčji sir na žaru s umakom od tartufa, sladoled od tartufa i brojni drugi istarski specijaliteti.

Da bi jedinstveno gourmet iskustvo bilo potpuno, autentična jela nadopunit će i oplemeniti vina istaknutih lokalnih vinara. Iza projekta „Putevima rovinjskih delicija“ stoje Turistička zajednica grada Rovinja, Udruženje obrtnika Rovinj te turistička kompanija Maistra, a riječ je o jednom od najpopularnijih rovinjskih gourmet događanja. U ovogodišnjem proljetnom izdanju može se uživati sve do nedjelje, 7. svibnja.

MIND Communications

Fotografija: